Warning: preg_replace_callback(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 18 in /home/norsksvb/public_html/components/com_kunena/views/common/view.html.php on line 527

TOPIC: Tidtakersystem i Rally

Tidtakersystem i Rally 6 years 2 months ago #47189

Hei

Da her jeg mottatt første tilbakemelding etter test av en løsning under Rally Hadeland siste helg.

Her er første tilbakemelding:

Vi har nå analysert dataene vi registrerte med chip-systemet – og dette ser meget lovende ut. Så langt vi kan se er samtlige biler som var påmontert chip blitt lest på begge punktene. Den største utfordringen var egentlig å få festet dem på isete ruter (men når de først er montert, sitter de der).

Det må selvfølgelig mer enn ett løp til før man kan være på den sikre siden. Men vi vil gjerne prøve dette videre, og se på muligheter for å optimalisere dette til å bli en sikker og brukervennlig løsning for rallysporten.

Dette er spennede, så fortsettelse følger :)
The administrator has disabled public write access.

Tidtakersystem i Rally 6 years 2 months ago #47152

  • Vidar Holum
  • Vidar Holum's Avatar
  • Offline
  • Frittstående Motorsport klubb med en stolt arv.
Hei
Så tøft Arne-Ingar, blir spennende å få en evaluering etterpå.
Hilsen / Regards
Vidar Holum
Asker og Bærum Motorsport

Midt i problemet befinner muligheten seg.
The administrator has disabled public write access.

Tidtakersystem i Rally 6 years 2 months ago #47151

Da har vi fått inn et firma som ønsker å demonstrere bruk av Transpondere for motorsport.

Dette vil bli testet på flere biler under Rally Hadeland, så får vi se om dette kan være en vei å gå :)

Det er ikke bestemt hvilke biler vi kommer til å montere utsyret på, dette tar vi rett før start lørdag morgen. Utstyret er enkelt å bruke og utplassere, så det ligger litt spenning i luften for å se om dette vil fungere.
The administrator has disabled public write access.

Tidtakersystem i Rally 6 years 3 months ago #47069

Rallyseksjonen og førerforening burde jo sette ned en prosjektgruppe for å se på saken.

1.Lage kravspekk. Prioriter Need to have og nice to have funksjonalitet. Ikke gjør lista for lang og avansert.

2. Avgjøre om: Lage norsk eller svorsk system eller Kjøpe hyllevare.

3. Hvis svaret er:
Svorsk: bruk NTNU eller tilsv miljø sammen med IT-Web som har praktisk erfaring.
Hyllevare: Sjekke marked og erfaringer fra andre land. kjøpe inn forskjellige testkit og få testet i løp, velge beste system ift prioriteter i kravspekk.
The administrator has disabled public write access.

Tidtakersystem i Rally 6 years 3 months ago #47058

Norge er egentlig i verdensklasse når det gjelder teknologi, men i Rally er vi snart et U-land.

i 2004 laget vi (ITweb) et resultatsystem, som overgikk alt annet vi så lang hadde sett da. Mulighetene var/er store i det systemet, og utviklingen fortsatte hele tiden. Den gang brukte alle WAP (for de som husker det), og derfor utviklet vi også løsninger for det.
I 2012 ønsket ikke lenger arrangørene og leie dette av oss, og varslet at de ville kjøpe det. Enten kjøpte de vårt system, eller så valgte de noe annet. Uansett ble det til at de (NMK +) kjøpte dette av oss, og driftet dette videre selv.
Hva skjedde så? Jo, utviklingen stoppet helt opp.
Vi hadde startet med splittider, implementering av GPS-Sporing, og ikke minst sett på forskjellige løsninger innen automatikk på tidtaking. Alt dette ble skrinlagt, da kjøperen ikke hadde interesse av å betale for videre utvikling. DER STÅR VI FORTSATT I DAG.

Det har skjedd mye siden den gang.
Alle landene rundt oss startet noe for ca. 2 år siden, og i dag finnes det mange fine forsøk på å få til det ultimate systemet. Men pr. nå er det ingen som har dette på plass, foruten WRC og ERC (så lang dette kan sies å være optimalt. Undertegnede synes fortsatt det mangler noe i de systemene). De bruker helikopter etc. for at dette skal fungere. Dette har ikke noen andre finansielle midler til å gjennomføre, og derfor må det tenkes litt utenfor boksen.

Problemet vi har i Norge, som få andre har (les igjen FÅ), er skogen og tett vegetasjon. Dette gjør utfordringen vår noe mer komplex, men fortsatt løsbar. Dette for de vi igjen er et land som er i verdensklasse innen teknologi, og derfor klarer vi å skape dekning der folk mener det ikke eksisterer. Det er kanskje for lite dekning til at vi kan prate i telefon, eller surfe på nett, men uansett dekning til å sende noen linjer med tekst (de aller fleste steder i Norge).
Så mange av systemene som er laget i andre landene, vil nok ikke fungere noe spesielt hos oss, grunnet overnevnte utfordringer. Vi må tenke litt andre veier, og ja, det er mulig å få til noe bra. Arrangørene og NBF må nok på banen de også, så løser det seg nok.

Har selv både lest om og forsøkt systemer som V. Sulland nevner i innlegget sitt, men ingen av disse vil fungere noe godt i Norge. De fleste baserer seg på GPS og GSM (ikke GPRS), og sender for mye data. Dette må reduseres en god del, så ville det fungert selv hos oss. Det beste systemet jeg har lest om, og som jeg også har vært så heldig og forsøkt, er RallySAFE. Dette er et komplett system, som har alle typer alarmer og informasjon som vi ønsker og trenger, men også dette baserer seg på GPS timing, og det går dessverre IKKE.

Vi trenger i utgangspunktet 2 systemer i Norge.
- Et system som har GPS-Sporing med alarmknapp, mulighet for kommunikasjon verbalt (der det er dekning nok), og varsler ved hendelser som trigger noen parametere.
- Et tidtakersystem som har automatikk.

Vi er dessverre få i RallyNorge, så det vil igjen gjøre at det er begrenset med midler til å gjennomføre slike løsninger.

Men igjen, jeg vet det finnes...
The administrator has disabled public write access.

Tidtakersystem i Rally 6 years 3 months ago #47054

The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.059 seconds
Powered by Kunena Forum
www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt