Henning Solberg åpnet sterkt, men måtte bryte.

Henning Solberg og hans kartleser Ola Fløene åpnet året svenske VM-rally Swedish Rally meget bra i sin Toyota Corolla WRC. Storebror Solberg var uten tvil på vei mot sitt beste internasjonale resultat noensinne, da det hele stoppet i et tre på den femte fartsetappen. Problemer med giringen på bilen gjorde at de kjørte av veien.

Henning Solberg og Ola Fløene lå på en 14.plass i løpet etter de fire første etappene. De startet meget godt, og var for eksempel to sekunder raskere enn lille bror Petter Solberg og hans kartleser Phil Mills på den første fartsetappen. De la seg da på en 16.plass.
På andre fartsetappe noterte de 14.beste tid av samtlige deltagere, og beholdt sin 16.plass sammenlagt. På den tredje etappen begynte problemene med giringen på Toyotaen, og Henning Solberg falt ned til en 16.plass igjen. På den 49 km lange fjerde etappen gikk det bedre igjen. Henning noterte 15.beste tid, og avanserte til 14.plass sammenlagt igjen. Han var da 40 sekunder bak Petter Solberg på 9.plass, og 1 minutt og 28 sekunder bak Thomas Rådström i teten.
På den femte etappen var det dessverre slutt. Girkassen låste seg mellom 4.og 5.gir, og dermed skled bilen ut av veien og inn i et tre.
-Det var forferdelig bittert. Dette kunne blitt virtkelig morsomt. Ekstra bittert at vi skulle treffe et tre og få skader på bilen. Jeg skulle gire ned fra 5.til 4.gir inn mot en sving, men girkassa låste seg i fri, og da var det umulig å styre bilen, som skled pent av veien, sier Henning Solberg. Han gir seg ikke for det. Han skal også kjøre neste VM-runde, Rally Portugal om en måned. Før det er det imidlertid det norske EM-løpet Rally Finnskog Norway som står på programmet om to uker.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt