Hvem, hva, hvor?
En liten titt på muligheten hos hvert enkelt team før starten går.

Snøspesialistene har allerede hatt sjansen til å vise sine kunnskaper på atskillige snødekte strekker i Monte Carlo-rallyet. Tommi Mäkinen, viste hvor skapet skulle stå når han vant løpet. Om det blir ett snørikt rally, noe det ser ut til, så kan Mäkinen bli å regne med. Det er også mange andre skandinaviere du kan regne ned, en av disse er Marcus Grönholm.

PEUGEOT SPORT
Det har nå nesten blitt en regel, alle team som sikter på mesterskapsseier stiller opp med tre biler i vært rally. Naturligvis fins Peugeot blandt dem når man har meldt på Marcus Grönholm, Didier Auriol og Harri Rovanperra til start.
Dider Auriol däremot har aldri likt dette rallyet. I fjor kom han på tiende plass, og selv om det var med en ganske dårlig Seat Cordoba så er det ikke umulig at han kan være med i tetstriden i år. Harri Rovanperra har deltatt i Svenske Rally tre ganger, senest også for han i en Seat. Finnen har enn så lenge ikke fått det helt til i Sverige.

FORD RACING
Ford stiller også opp med tre biler, og det blir Francois Delacour som får æren av å ratte den tredje bilen som skal bakke opp de to nominerte, Colin McRae och Carlos Sainz.

Forrige gang kranglet motorn for Sainz, men ellers er han den evige toer i dette rally. Spanjolen har faktisk tatt andreplassen fire ganger på rad, 96- 99, men han sier liker dette løpet, han har sikkert heller ikkke noe imot å være den første ikkeskandinav som vinner dette løpet.

Colin McRae kommer til å få en tøff kamp.

Etter fighten med Thomas Rådström i fjor klarte han til sist å få 3.plassen. Men han vet att han ikke kommer til å det lett mot alle førere i rallyet som praktisk talt har vokst opp på slike veier. Heller ikke Francois Delecour har høy ods på dette føret.

SUBARU WORLD RALLY TEAM
Efter de ulykkelige hendelsene i Monte Carlo kommer nå Richard Burns, Petter Solberg och Markko Martin til å gi alt for og komme tilbake. I Monte Carlo var det Martin som var den andre nominerte føreren, nå er det vår egen Petter Solberg som har denne plassen
.
Burns leder naturligvis ann hos Subaru og han er ute etter å gjøre bedre fra seg enn forrige årets femteplass. Han har bare deltatt i rallyet tre ganger, og det er til hans bakdel i en konkuranse der erfaring veier tungt. Vi får se om han kan ta sesongens første poeng neste helg.

Petter Solberg var ikke med i fjor, men vil satse alt på å gjøre det bra. Markko Martin endte på niende plass i fjor med en Toyota. Han satser på å gjøre det bedre i år… MITSUBISHI RALLIART.
Mitsubishi satser alt på å vinne dette løpet. Tommi Mäkinen og Thomas Rådström er jo som kjent eksperter på dette løpet og dette underlaget.

Seier 1996, 97, og 99 for Mäkinen som sist år ble slått med sju sekunder. Inledningen på denne sesongen har nok gjort han til en favoritt i årets løp.

Thomas Rådström kommer kommer nok til å ta poeng for Mitsubishi om alt går etter planen. Han vant rallyet i 1994 og kommer til å bli en hard nøtt å knekke.

Nr ni i 1999 og ti i 2000. Blir Freddy Loix elve i år?

HYUNDAI WORLD RALLY TEAM
Svenske Rally i fjor var deres første løp i VM-sirkuset.. De fikk henholdsvis 13. og 14.plass da. Ikke noe godt resultat, men målet var kun å fullføre. Siden da har de hatt store fremganger, og med Kenneth Eriksson som har vunnet her 3 ganger før kan det bli deres løp.Alister McRae har deltatt i Svenske Rally fem ganger og har dermed tilstrekkelig med erfaring for å gjøre en god figur.

SKODA MOTORSPORT
Skoda har ingen erfaring fra dette rallyet. Men Armin Schwarz fjerdeplass i Monte Carlo-rallyet overrasket alle. Hvis Skoda har fått bilen til å fungere på snø, så kan Schwarz fort overraske igjen. Bruno Thiery kom på åttende plass i 1998 med en Ford, året deretter brøt han på den tiende strekken og i fjor deltok han ikke. Belgieren savner helt klart erfaring så mulighetene er vel ikke de helt store.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt