Når Rally Finnskog Norway kjøres for 20.gang, 23.-24.februar, er det publikum som kommer til å bli arrangørens førsteprioritet. Etter den vellykkede byetappen nær Kongsvinger sentrum i fjor, forventer

Rallysporten er mer populær enn noen gang i Norge. Under årets første NM-runde på Elverum strømmet publikum til i en mengde som man ikke hadde ventet. Noe av det samme skjedde i Kongsvinger i fjor da det for første gangen ble kjørt en såkalt Rally Finnskog Spesial. I år forventer arrangøren enda større publikumstilstrømming, både der og på de andre fartsetappene.
-Egentlig er det et luksusproblem at rally er så populært, men det stiller også store krav til oss som arrangør. Vi skal være langt bedre forberedt med dobbelt så mange vakter på byetappen i år, sier daglig leder i Rally Finnskog Norway Stig Rune Kjernsli. Også på de andre fartsetappene venter han rekordstort publikumsinnrykk i år.
-I hele løypa vil vi ha styrket vakthold i år. Vi satser maksimalt på å unngå ulykker der tilskuere er innblandet, og det krever en stor innsats fra oss, og også en streng disiplin fra tilskuerne selv, sier Kjernsli videre. Norges eneste EM-løp er i rute, og kjøres i Kongsvinger- og Finnskogen-traktene 23.-24.februar.
I likhet med de seneste årene vil Rally Finnskog Norway også i år være mye konsentrert rundt Kongsvingerhallen. Her vil det være start fredag ettermiddag, og her vil også bilene komme inn til nattoppehold fredag kveld. På lørdag blir det også en pause ved Kongsvingerhallen midt på dagen, der det blir mulighet til å ta bilene i nærmere øyesyn. Etter pausen kjøres Byetappen, bare et par kilometer fra hallen.
Ellers vil løypa i årets EM-løp være mye lik slik den var i fjor. Fire fartsetapper, mot fem i fjor, kjøres fredag kveld, og den siste av dem den 29 km lange Varaldskogen. På lørdag kjøres 12 fartsetapper, og totalt blir løpet 572,68 km langt i år, og av dette er 254,53 km fartsetapper. Selv om det er en fartsetappe mindre er løpet totalt sett noe lenger enn i fjor. Det som er kuttet ut er etappen i Eidskog.
-Vi har hatt problemer i Eidskog både på grunn av at det er mildere der og mindre snø og vinter enn på Finnskogen.
Dessuten har vi ofte hatt problemer med sambandsutsyret i Eidskog, sier Stig Rune Kjernsli.
Løpet har også i år EM-status, og det er derfor ventet internasjonal deltagelse. Løpet er også andre NM-runde for både de internasjonale og den nasjonale klassen. Fjorårets vinner Henning Solberg må også i år finne seg i å være favoritt i EM-løpet, etter at han har fortsatt sin sterke dominans i norsk rallysport. Petter Solbergs storebror har vunnet de 12 siste NM-rundene han deltatt i over de tre siste årene, og kan ta sin tredje strake seier i Rally Finnskog Norway i år.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt