Rallyføreren Ola jr Nore (21) har åpnet den internasjonale sesongen på best mulig vis. Sammen med sin nye kartleser, britiske Jack Morton, vant de sin klasse i den første runden av British Rally Championship.

 

Arrangøren var Corbeau Seats Rally – Tendring & Clacton, og gikk av stabelen helgen 23. og 24. April, sør-øst I England. Løpet var ett rent asfaltløp. Det var knyttet stor spenning til den nye duoen, og ikke minst den nye bilen. Ola jr Nore har i år gått til innkjøp av en Ford Fiesta Rally4. Han vant sitt første løp med denne bilen tidligere i vinter, under Numedalsrally, men dette skulle altså bli debuten med britisk kartleser og internasjonal konkurranse.

Foto: BRC / Jakob Ebrey Photography

 

Lørdagen startet med to korte etapper langs kysten i Clacton-on-Sea. Her kjørte Ola jr og Jack inn til en 1.tid og en 2.tid, og ledet rallyet etter endt dag. Søndagen skulle vise seg å bli ett bikkjeslagsmål mellom vår norsk-britiske ekvipasje, og de to irske førerne Kelly Eamonn og White Kyle. Kun 6.8 sekunder skilte de tre etter endt rally. Ola jr og Jack stakk altså av med seieren 2,3 sekunder foran Kelly Eamonn. Den norske føreren ble derfor den første nordmannen til å vinne klassen British Junior, siden Steve Røkland i 2018.

 

Hele teamet er svært fornøyde med resultatet. Neste løp blir Rally Islas Canarias i ERC – altså EM i Rally. I tillegg til å kjøre det britiske mesterskapet, satser teamet på å få kjørt så mange ERC runder som mulig, i det som ser ut til å bli den heftigste sesongen så langt for landslagsutøveren fra Norefjell.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt