Håkon Sveen Frøslid og kartleser Jørn Listerud i Ford Fiesta R5 kjørte inn til sjetteplass i klassen for de raskeste 4WD-bilene i vinterens tredje NM-runde, Numedalsrally.

 

Totalt i rallyet endte de på syvendeplass i og med at Fords engelske VM-fører Gus Greensmith, på gjestevisitt i rally-NM, endte foran dem på lista. Uansett ble løpet en stor opptur for Håkon, som hadde en problemfylt innledning på sesongen  i de to første NM-rundene.

 

-Det er nesten synd at vintersesongen er over, for i Numedal følte jeg virkelig at vi hadde en god progresjon, så nå kunne gjerne sesongen fortsatt allerede neste helg. Jeg er ikke en fører som klarer å satse maksimalt fra første meter, men jeg må bygge sten på sten for å øke tempoet. Midtveis i Numedalsrally fikk jeg godfølelsen, og de to siste fartsetappene er jeg veldig fornøyd med. Kanskje spesielt den siste lange Smådøla-etappen, der vi til og med klarte å slå Greensmith med et drøyt sekund. Det føles ekstra godt å kunne slå en fører som tidligere i år faktisk vant en fartsetappe i VM-løpet i Monte Carlo, sier Håkon Sveen Frøslid.

 

Foto: Arve Kjelbergsengen

 

Det startet imidlertid ikke veldig bra i Numedalsrally for Håkon og Jørn da de fikk motorstopp etter å ha feilberegnet en sjikane og havnet i snøkanten allerede på den første fartsetappen.

 

-Rett og slett en førerfeil som førte til at vi måtte starte bilen på nytt, noe som ga et tidstap på drøye ti sekunder. Litt surt i etterkant, for det skilte bare snaue ni sekunder opp til Sveinsvoll på 5.plass i NM-klassen i mål, sier Håkon.

 

Utover i løpet gikk det imidlertid gradvis mye bedre, og det toppet seg med femte beste tid på løpets siste fartsetappe, den 27 kilometer lange Smådøla Syd, bare ti sekunder bak tidligere NM-grossist Anders Grøndal og ett sekund foran Fords fabrikksfører Gus Greensmith, som i lkhet med Håkon kjørte en Ford Fiesta.

 

-Det er nok en av de beste fartsetappene jeg har kjørt, og det på en etappe som er en desidert klassiker i norsk rallysport. Det er en fantastisk følelse å få det til å stemme på en så rask og krevende etappe, og da vi kom i mål kunne vi gjerne tenkt oss å kjøre en runde til, sier Håkon.

 

Numedalsrally ble vinterens store høydepunkt i norsk rallysport med nesten 130 biler til start og flott stemning i «påskeværet» over de raske fjelletappene. Nå tar rally-NM pause i drøye to måneder før den fjerde runden på tøffe grusveier i Rally Sørland.

 

-Alt i alt har vintersesongen bydd på en tøff læreprosess, men vi føler at vi har tatt betydelige steg i positiv retning. Å konkurrere i toppen i norsk rally er kanskje noe av det tøffeste du kan gjøre i et nasjonalt mesterskap i de fleste land i verden. Det er en klar bekreftelse på at nivået er veldig høyt når en av VM`s fabrikksførere gjør et gjesteinnhopp og blir nr. 5. Nå gleder vi oss bare til at sommersesongen skal starte på Sørlandet, sier Håkon Sveen Frøslid.

 

SLUTTRESULTAT NUMEDALSRALLY

  1. Ole Chr. Veiby/Stig Rune Skjærmoen, VW Polo R5     50.09,5
  2. Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen, VW Polo R5                   +0. 23,1
  3. Eyvind Brynildsen/Roger Eilertsen, Skoda Fabia R5    +0.29,5
  4. Anders Grøndal/Marius Fuglerud, Skoda Fabia R5     +1.34,3
  5. Gus Greensmith/Jonas Andersson, Ford Fiesta R5     +1.38.1
  6. Trond Sveinsvoll/Jørgen Nordhagen, Citröen C3 R5   +3.46,9
  7. Håkon Sveen Frøslid/Jørn Listerud, Ford Fiesta R5     +3.55,8
www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt