Kommende lørdags NM-runde i rally regnes som vinterens desiderte fartsfest for rallyfolket. Håkon Sveen Frøslid og kartleser Jørn Listerud i «Team Norsk Gran» gleder seg til fartsfesten på fjellet i Numedal.

 

Det ble en god «generalprøve» i Rally Finnskog for 10 dager siden, der de kjørte inn til 5.plass med sin Ford Fiesta R5.

-De to første NM-rundene har vært utfordrende med avkjøring i Sigdal og brutt løp med tekniske problemer på Hadeland. Derfor bestemte vi oss for å kjøre Rally Finnskog selv om dette løpet ikke inngikk i NM, rett og slett fordi kjøre- og konkurransetrening er så viktig. Vi følte at vi tok et steg videre på Finnskogen med brukbart tempo og et problemfritt rally og fikk betalt med en absolutt godkjent 5.plass. Så nå gleder vi oss enormt til Numedalsrally, som er en av vinterens absolutte høydepunkter, sier Håkon Sveen Frøslid

 

 

Numedalsrally er et av de mest tradisjonsrike norske vinterløpene, der det første rallyet ble kjørt på fjellveiene i området mellom Veggli og Dagali allerede i 1989. Løpet har en helt spesiell karakter med flere av fartsetappene beliggende mer enn 1000 m.o.h., og generelt meget raske veier.

 

-Teknisk byr ikke Numedalsrally på de aller største utfordringene i forhold til noen av de andre NM-løpene, men det handler om høy fart og til dels også en god porsjon mot. Den legendariske Smådøla-etappen utgjør mer enn halve løpet, og dette er Norges desidert raskeste vei på vinterføre med gjennomsnittsfart på rundt 125 km/t. Det er en helt spesiell følelse å «fly» over fjellet på denne fartsetappen som er nesten tre mil lang og kjøres begge veier, både på grunn av hastighetene og fordi denne etappen krever veldig presise sporvalg gjennom mange raske svinger, sier Håkon.

 

Håkon og Jørn håper å kunne bygge videre på erfaringene fra Rally Finnskog når de stiller til start på Rødberg lørdag morgen.

 

-Vi må innse at det fremdeles er et stykke opp til de absolutt raskeste konkurrentene i NM, men vi må bare jobbe videre med å lære R5-bilen å kjenne og ikke minst venne oss til et høyere tempo enn det vi har vært vant til fra tidligere. Derfor tar vi nå et løp av gangen og fokuserer i mindre grad på resultater og plasseringer, sier Håkon Sveen Frøslid.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt