Rally-SM åpnet sesongen fredag kveld med North Rally Boden. Morten Erik Abrahamsen ligger på andreplass etter kveldens to etapper.

 

Morten Erik Abrahamsen er i helgen co-driver for Pontus Tidemand i Skoda Fabia Rally2. I Boden som er i Nord-Sverige ble det fredag kveld kjørt to etapper.

 

Tidemand/Abrahamsen Foto: Fredrik Värnebjörk

 

Det var PG-Andersson som åpnet best på ss1 og satte en tid som ingen andre klarte å følge med på. Hans fordel var at han lå først i sporet og slapp snøstøvet som hang i luften. Alle bak klagde på dårlig sikt og Pontus og Morten endte på tredjeplass 14 sekunder bak PG.

 

På ss2 som var en publikumsprøve var forholdene litt anderledes. Her var det vannet og mye is som gjorde at støvet var litt mindre.

Pontus og Morten satte opp et sterkt tempo på den 4km lange etappen og vant med 7.7 sekunder foran PG og tok med det inn mange viktige sekunder foran lørdagens etapper.

 

Totalt leder PG 6.7 sekunder foran Tidemand/Abrahamsen mens Adielsson er på tredjeplass 20.1 sekunder bak. Imorgen lørdag venter ytterligere seks fartsetapper.

 

Petter Fausko/Leif Arne Neset var også påmeldt dette løpet i en Skoda Fabia S2000, men en kraftig rulling på test tidligere i uken medførte såpass store skader på bilen at det var bare å trekke seg fra start og vende nesen hjemover.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt