Etter mange års samarbeid med Torstein Eriksen blir det fra 2022 ny kartleser i Mads’ bil. Svenske Patrik Barth kommer inn som erstatning for Torstein.

 

«Det har vært et langt og bra samarbeid med Torstein, som skriver seg helt tilbake til 2012, hvor han var med som «gravel crew» fram til Finland 2017. Da tok han over som kartleser. Vi har mange gode resultater sammen, med flere pallplasser i WRC, og 2 gull og ett sølv for Torstein i kartleser VM i WRC2. Jeg kan trygt si at vårt samarbeid har vært bra helt fram til siste løp i vi kjørte sammen i årets VM, alltid med god kjemi og kameratskap ved siden av selve jobben. Torstein har valgt å gå over til Andreas Mikkelsen, etter et økonomisk tilbud jeg ikke ser meg i stand til å svare på.

 

Det kom brått på, det må jeg innrømme, men jeg har heldigvis fått på plass en fullgod erstatter i Svenske Patrik Barth, som jeg har samarbeidet med siden 2017. Med unntak av 2020, hvor Patrik var hovedkonkurrent i VM som kartleser til Pontus Tiedemann, har Patrik vært med i mitt team som kartleser i «gravel-crew». Han har også vært med som kartleser for meg i EM sammenheng. Jeg vet godt hva jeg får, og er veldig happy med det. Det er faktisk akkurat samme bakgrunn som Torstein hadde da han kom inn,» avslutter Mads.

 

 

Patrik er godt kjent med Mads’ måte å jobbe på, og med Mads noter, etter mange løp med grus- og isnoter. I tillegg til å ha vært med Mads i ERC, kjørte han full sesong i VM med Pontus Tiedemann i 2020, med sølv som resultat. Han har m.a.o. bred erfaring på toppnivå, og kommer til å levere fra første stund. Patrik er også fast produsent av arrangørs noter både i norske og svenske rally.

 

«Jeg ser virkelig fram til å ta steget fra gravel crew til høyre setet hos Mads,» sier Patrik i en kommentar. «Vårt samarbeid har vært bra helt siden 2017, og jeg gleder meg til å ta fatt på 2022.»

 

Mads program for 2022 er fortsatt ikke «spikret». Det er noen alternativ som er i sluttfasen. Det som synes klart er av VM starter i Sverige eller Portugal, avhengig av hvilket alternativ som «vinner». Det ligger også an til flere løp både i EM og nasjonale mesterskap. «Mer enn det kan jeg ikke røpe nå,» sier Mads som avslutning. 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt