Håkon Sveen Frøslid og kartleser Jørn Listerud kunne juble med seierskrans rundt halsen ved målpassering i Rally Hedemarken lørdag.

 

Kransen fikk de for NM-gullet i klassen for nasjonale 4WD-biler, som ble sikret i Rally Sørland allerede for 14 dager siden. Debuten med R5-Fiesta i NM-finalen på Hedemarken endte imidlertid med nedtur, da de ble utelukket etter målgang for teknisk feil på bilen. 

 

 -Først og fremst er jeg glad for NM-gullet, men det var frustrerende å bli utelukket etter mitt første løp i R5-bil, et løp jeg egentlig var svært fornøyd med som vi hadde fullført til det jeg trodde var 5.plass totalt. Jeg kan ikke annet enn godta utelukkelsen, men feilen på bilen var noe teamet ikke kjente til overhodet og som vi hadde svært vanskelig for å kontrollere, sier Håkon Sveen Frøslid.

 

Håkon hadde fått låne R5-Fiestaen av sin far Geir Helge, som en premie etter at han ble klar Norgesmester for to uker siden. Debuten i R5-klassen ble vellykket, og tidsmessig ville Håkon og Jørn blitt nr. 5 på totallisten i løpet om det ikke hadde vært for at en teknisk etterkontroll fant en feil på en såkalt popoff-ventil. Dette er en ventil som regulerer turbotrykket, og det viste seg at ventilen i Håkons Fiesta hadde gått ut på dato og at den ikke lenger var homologert (godkjent) for bruk.

 

-Dette visste vi rett og slett ikke noe om, og ventilen som satt i bilen ga ikke noe konkurransemessig fortrinn på noe vis, forklarer Håkon.

 

Foto: Arve Kjelbergsengen

 

Håkons debut i R5-klassen må få karakteren høyst godkjent. Han kjørte med god margin og satte konkurransedyktige tider gjennom hele rallyet. På slutten av løpet ble det problem med en clutch som ikke løste ut som gjorde at han kun fikk forhjulsdrift i visse situasjoner, og det ble også problemer med et stabilisatorstag.

 

-Det var utrolig moro å få denne sjansen til å kjøre i den raskeste klassen og kunne konkurrere med de beste i norsk rallysport. Jeg har stadig mye å lære, men dette ga mersmak, sier Håkon Sveen Frøslid.

 

23-åringen har ambisjoner om å hevde seg i toppen av norsk rallysport og har tatt store skritt kjøremessig når det gjelder tempo i årets sesong. Med hans overlegne NM-gull i sin klasse som basis vil Synnfjellet Rallyteam benytte tiden framover til en evaluering av innsatsen og mulighetene videre i rallykarrieren.

 

-Jeg var trygg på at Håkon ville levere en solid innsats, og ikke minst at han ville komme i mål med hel bil. Dette var selvsagt også premissene for at han fikk låne R5-Fiestaen, og det var moro å oppleve at han leverte på alle punkter. Synnfjellet Rallyteam har foreløpig ikke en spikret plan for 2022-sesongen, men vi skal vurdere alle muligheter og håper også at vi kan få med oss sponsorer og støttespillere videre. Jeg kjenner selvsagt Håkons ambisjoner, men for øyeblikket er det altfor tidlig å fortelle noe om hva som eventuelt kan skje neste år, sier Geir Helge Frøslid, faren til Håkon og teamsjef i Synnfjellet Rallyteam.

 

Oppsummert har 2021 blitt en eventyrsesong for Håkon Sveen Frøslid og kartleser Jørn Listerud. De har fullført alle løp de har kjørt og tatt fire suverene klasseseire og full poengpott i NM. Utelukkelsen i NM-finalen var en sur opplevelse, men noe som snart blir glemt.

 

 

Totalresultat Rally Hedemarken:

  1. Ole Chr. Veiby/Jonas Andersson Hyundai i20 R5                   58.00,3
  2. Marius Aasen/Marlene Engan Aasen Skoda Fabia R5 +0.23,3
  3. Eyvind Brynildsen/Veronica Engan Skoda Fabia R5    +0.42,3

(Håkon Sveen Frøslid/Jørn Listerud, Ford Fiesta R5    +2.53,1 – Utelukket)

 

Kilde: Pressemelding

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt