Med seier på Rally Sørland denne helgen innkasserte Steve Røkland sitt femte NM-gull i rally.

 

KAK Kristiansand arrangerte denne helgen årets fjerde NM løp i rally, løpet hadde to fartsetapper som skulle kjøres to ganger som ga en total distanse med fart på ca 92 km. Som alltid på sørlandet er det krevende veier med små marginer noe mange fikk merke denne helgen da det var en del avkjøringer. Steve har denne sesongen ikke hatt noen fast kartleser men det har ikke hindret han i å vinne alle de foregående løpene i årets mesterskap.

 

- Ja denne helgen skulle jeg ha med meg nok en ny kartleser, denne gangen var det Raymond Braaten som skulle lose meg gjennom fartsetappene, Raymond er godt kjent i miljøet både som fører, kartleser og radioreporter så dette gledet jeg meg veldig til sier Steve

 

Foto: Henning Friis

 

Allerede på første fartsetappe som var 20km lang satte de en meget god tid hele 25,6 sekunder før nestemann i klasse, på den andre etappen som var 26km lang var de hele 34,3 sekunder raskere enn neste ekvipasje, så inn til dagens første og eneste service 59,9 sekunder.

- Jeg var ganske godt fornøyd med tempoet og på service ble det kun gjort rutinemessige ting, vi satt på litt hardere dekk men det var stort sett det sier han.

 

På første etappe etter service var de 0,5 sekunder bak men på den viktige "power stage'n" etappe fire klinte de til med en knalltid. 

- Alltid godt å vinne både løpet og power stage, den gir jo 3 poeng ekstra for seier så nå har jeg såpass god ledelse i NM at ingen kan ta meg igjen, egentlig akkurat slik som i fjor, må takke teamet som alltid har en bil som er i orden til meg og denne gang takk til Raymond Braaten for levering av noter sier Steve som tar sitt femte NM gull i rally.

 

Hva Steve kjører på Hedemarken om noen uker vet teamet fremdeles ikke.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt