Håkon Sveen Frøslid og kartleser Jørn Listerud kjørte inn til suveren seier i Rally Sørland, og dermed sikret Håkon sitt første NM-gull i årets nest siste løp.

 

Det ble imidlertid også en dag preget av dramatikk, da Håkon og Jørn var de første som stoppet for å yte assistanse til en konkurrent som hadde kjørt av veien på den første fartsetappen. 

 -Vi var ikke i tvil da vi så SOS-skiltet. Kartleseren i bilen som hadde rullet hadde behov for hjelp og da var det bare å stoppe. Kartleseren var nok litt i sjokk, men hadde heldigvis ikke skadet seg alvorlig. Arrangøren ga oss en stipulert tid på SS1, så dette ikke skulle påvirke resultatet, sier Håkon Sveen Frøslid.

 

Bortsett fra hendelsen på den første etappen gikk resten av løpet på skinner for Håkon. Han vant de tre andre farteetappene og endte opp med en seiersmargin på nesten tre og et halvt minutt.

-Jeg følte at vi fikk utrolig flyt på etappene, og kjøremessig er nok dette et av mine beste løp noensinne. Det er utrolig moro når det stemmer så bra med kjøringen på det som er NMs mest tekniske og krevende fartsetapper.

 

 

Hovedkonkurrenten i NM, Thomas Kvam, stilte ikke til start i Rally Sørland, og med full poengpott i fire runder har altså Håkon sikret seg NM-gullet før finalen på Hedmarken om to uker.

-Dette har rett og slett vært en perfekt sesong. Vi har hatt et overtak på konkurrentene allerede fra første NM-runde i vinter, bilen har fungert perfekt, samarbeidet i bilen har vært bedre enn noensinne og vi har ikke hatt problemer av nevneverdig art. Jeg må takke kartleseren min, Jørn Listerud som har vært like innstilt på å levere på høyeste nivå som meg selv. Det har også vært utrolig verdifullt å få assistanse fra pappa Geir Helge, som med sin lange erfaring har kunnet gi oss svært gode tips om bilens oppsett og det kjøremessige, sier Håkon.

 

Som en bonus og etter helgens suverene seier har Geir Helge Frøslid gitt Håkon en ekstrapremie ved at han får kjøre farens Ford Fiesta R5 i den raskeste NM-klassen i siste NM-runde, Rally Hedmarken om to uker.

-Jeg gleder meg vilt til dette. I forhold til Subaruen er en Fiesta R5 en spesialbygget racerbil, og det blir utrolig moro å få kjøre en slik bil for første gang. Dette skal jeg bare nyte til fulle, sier Håkon Sveen Frøslid.

Håkon og Jørn endte for øvrig som nr. 6 totalt i Rally Sørland og hadde bare fem biler fra R5-klassen foran seg i mål.

 

 

Resultater Rally Sørland, Klasse 3 (13) Nasj. 4WD:

  1. Håkon Sveen Frøslid/Jørn Listerud, Subaru Impreza Sti       50.08,1
  2. Morten Gravermoen/Vilde Fjulsrud, Subaru Impreza Sti  +3.26,6
  3. Per Arne Enger/Helen Lund, Subaru Impreza Sti                +4.42,5

NM-stilling Klasse 3, Nasj. 4WD:

  1. Håkon Sveen Frøslid, Subaru Impreza STI     132
  2. Thomas Kvam, Mitsubishi Evo 9                    72
  3. Morten Gravermoen, Subaru Impreza STI      45

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt