Det ble en ny klar seier i Aurskog Høland Rally lørdag og dermed full pott og klar ledelse i rally-NM til Håkon Sveen Frøslid i Synnfjellet Rallyteam etter årets to første runder i mesterskapet. Geir Helge Frøslid fullførte også løpet med sin Ford Fiesta R5 på 9.plass totalt og sikret dermed NM-poeng i klassen for de raskeste bilene.

 

-Det ble en «berg-og dalbane» av et løp for oss, som startet med at vi tok igjen en bil fra Historisk Klasse på den første lange fartsetappen. Vi måtte ligge bak denne bilen i 5-6 km og tapte anslagsvis 20 sekunder på dette. Senere fikk vi problemer med servostyringen på Subaruen, og som ikke det skulle være nok opplevde vi at bilen begynte å fuske fordi det nesten ikke var bensin igjen på tanken på siste farteetappe før service. Det ble virkelig spenning i drøyeste laget på transportetappen inn til service, der vi bare måtte krysse fingrene for at bilen ikke skulle stoppe, sier Håkon Sveen Frøslid.

 

 

Til tross for alle disse problemene kunne Håkon Sveen Frøslid og Jørn Listerud kjøre inn til seier med mer en et minutts margin etter at den hardeste konkurrenten, Martin Nygård kjørte av veien på nest siste etappe. For «senior» i teamet, Geir Helge Frøslid ble dagen noe mindre hendelsesrik, da han og kartleser Øyvind Rødsjø Beckstrøm kom i mål som nr. 9 på løpets totalliste med sin Ford Fiesta R5.

 

-Jeg må takke pappa Geir Helge, som virkelig har hjulpet meg med å få et perfekt oppsett for gruskjøring på Subaruen. Han var for øvrig selv godt fornøyd med progresjonen i løpet til tross for at han ikke hadde fått testet på forhånd. For teamet er det en stor fordel at vi har erfaringen hans som grunnlag, og det gir seg også utslag i mine resultater, sier Håkon Sveen Frøslid.

 

 

Håkon berømmer også sin kartleser Jørn Listerud,som ikke bare gjorde en perfekt jobb med notelesingen å lørdag, men som også er god en motivasjonsfaktor når det butter litt imot,som det gjorde fra start av på lørdag da de tapte mye tid på å ligge bak en langsomtkjørende bil.

 

-Med 66 poeng og full pott etter to runder har starten på denne NM-sesongen vært perfekt. Selv om jeg leder mesterskapet med 19 poeng kan jeg ikke ligge på latsiden. Neste NM-runde i Grimstad i august kjøres på asfalt, og det betyr et helt annet oppsett på bilen. Utfordringen blir å finne muligheter til å teste på asfalt, men med drøyt to måneder igjen bør vi kunne klare det, sier Håkon Sveen Frøslid. 

 

 

Aurskog/Høland Rally Resultater:

Klasse 1 Nyere 4WD:

  1. Frank Tore Larsen/Morten Erik Abrahamsen VW Polo Gti R5 47.16,7 2. Marius Aasen/Marlene Engan Aasen Skoda Fabia R5  +22,2 3. Anders Grøndal/Marius Fuglerud Ford Fiesta R5 + 1.23,5  9. Geir Helge Frøslid/Øyvind Rødsjø Beckstrøm Ford Fiesta R5 + 4.02.8

 

Klasse 3 Eldre 4WD:

1.Håkon Sveen Frøslid/Jørn Listerud Subaru Impreza Sti 51.56,4 2.Thomas Kvam/Stian Johnsen Mitsubishi Evo 9 +1.07,9 3. Morten Gravermoen/Vilde L. Fjulsrud Subaru Impreza STi +2.14,0

 

NM-stilling Klasse 1:

1.Marius Aasen 58 1. Frank Tore Larsen 58 3. Anders Grøndal 34 11. Geir Helge Frøslid 3

NM-stilling Klasse 3:

1.Håkon Sveen Frøslid 66 2. Thomas Kvam 47 3. Geir Ingar Mythe 24

 

Foto: Arve Kjelbersengen

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt