Mads Østberg og Jonas Andersson i sin Citroën DS endte på 7. plass i Rally Portugal som gikk i mål i Fafe utenfor Porto i dag.

 

 

Etter gårsdagens etapper vurderte Mads og Jonas det som realistisk å kjøre seg opp 2 plasser i dag fra 8., som de lå på i går. Differansene var 4 sekunder til Hayden Paddon og 9,6 sekunder til Daniel Sordo. De klarte begge i utgangspunktet. Men Daniel Sordo som lå på 6. plass fikk 5 «bonus-sekunder» fra arrangøren, fordi han ble hindret da teamkameraten hans, Thierry Neuville, rullet på en etappe tidlig i går, og hindret Sordo, som kom i bilen bak. Det holdt for Sordo til å holde Mads bak.

 

 

Det ble tredobbelt Volkswagen i toppen, med Jari Matti Latvala på 1., Sebastian Ogier på 2. og Andreas Mikkelsen på 3. 

 

«Etter omstendighetene er jeg fornøyd med det vi gjør her. Gårsdagen ødela for å kjempe om en mulig plass på pallen, og jeg kunne ikke gjøre mer enn det jeg gjorde da» sier Mads. «I dag har både bilen og vi inne i den fungert bra, og vi tar med oss viktige VM poeng i et løp som vi raskest mulig legger bak oss. Rally Sardinia kommer om 2 og ½ uke. Vi legger fokus mot det omgående,» avslutter han.

 

Topp 5 i VM etter at 4 av 13 løp er gjennomført er:

 

1.           Sebastian Ogier 105 poeng.

2.           Andreas Mikkelsen 63 poeng.

3.           Mads Østberg 57 poeng.

4.           Kris Meek 47 poeng.

5.           Jari Matti Latvala 46 poeng.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt