StianMotorsport

HENNING SOLBERG VIL INN BLANT DE TI BESTE!

Henning Solberg vil ikke bare være storebroren til Petter. Han har et klart mål når han på fredag morgen starter i VM-løpet Swedish Rally. Han vil inn blant de ti beste med sin Toyota Corolla WRC. En totalt overlegen seier i Rally Snøfreser'n og en svært oppløftende test i Sverige i forrige uke har styrket Henning i troen på at han skal kunne nå målet sitt.

-Det er noe helt annet å kjøre i VM enn her hjemme. Alle har et tempo som er helt utrolig. Det kan nesten ikke sammenlignes, men jeg føler at vi nå ligger så nær de aller beste som vi kan komme. Målet er helt klart å komme inn blant de ti beste i Sverige til helgen, sier en optimistisk Henning Solberg. Med tre forskjellige bilmerker har han vært totalt overlegen hjemme i Norge de to siste årene. Først med en Subaru Impreza. Så med en Ford Escort WRC og nå i en Toyota Corolla WRC. Uansett hvilken biltype Henning har valgt, har han vært uslåelig og vunnet alle de 12 NM-rundene han har kjørt på drøye to år.
Under årets NM-åpning på Elverum for to uker var Henning og hans kartleser Ola Fløene i en klasse for seg. Etter det har de kjørt en to dagers test i Kall i Sverige (om lag 16 mil inn fra Trondheim) for Toyota Team Europe. De kjørte hele 25 mil i full fart, og Henning var meget godt fornøyd etter testen.
-Det gikk veldig bra. Veiene vi kjørte var isete og med noe snø. Det var veldig kaldt der, kanskje noe kaldere enn det vi vil oppleve under Swedish Rally, men man kan aldri vite, sier Henning Solberg. Han kan også fortelle at han fant frem til et dekk han likte svært godt.
-Jeg fant mitt favorittdekk til de forholdene vi kjørte under, men jeg er ikke sikker på at jeg får det til løpet, sier Henning. Han har 12.plass i Swedish Rally fra 1998 som sin beste VM-plassering så langt. Han avsluttet fjorårs-sesongen med 14.plass i Rally of Great Britain, og han var oppe og luktet på topp ti under Rally Finland i fjor.Denne gangen har Henning fått det første startnummeret etter fabrikksførerne, og det burde forplikte. Det er 16 fabrikksanmeldte førere i løpet, så skal han inn blant de ti sier det seg selv at det ikke blir noen lett oppgave.-Jeg tipper at Henning blir best av privatførerne i Sverige. Jeg synes han var veldig overlegen i NM-åpningen, sier lillebror Petter Solberg som kjører for Subarus VM-team med helt andre ressurser og mulighet enn det Henning har. Men Henning har også en drøm og et åp om en plass blant de aller beste. Derfor vil hans innsats i helgen være svært viktig.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt