StianMotorsport

Skal du til Flesberg for å titte på rally til helgen?
Da finner du etappebeskrivelse og linken du trenger her.

Du finner arrangørens hjemmeside HER.

SS 1 VANGESTADMOGEN

En etappe som tidligere ble brukt i Flesbergrally, den ligger cirka fem kilometer sør for Flesberg like ved riksvei 40. Her er det brøytet parkering. Etappen er betegnet som knotete med mange krappe og lure svinger.

For publikum vil S-kombinasjonen rett etter start og inngangen til svingen etter rettstrekningen under kraftlinjen være flotte steder.

SS 2 BRINGEPLASSEN

Mål ved Dølabråten på fylkesvegen fra Flesberg til Lyngdal. Artig etappe med nydelig vei og rytmiske svinger. En rask etappe som er tilgjengelig fra mål.

SS 3 DÅSET
Denne etappen er en av løpsledelsens favoritter. Den går på kommunal vei fra Dåset via Kloppås og Landerud til fylkesvegen fra Lyngdal til Sigdal.

For fine rallyopplevelser, anbefales det å kjøre til Lyngdal, ta til venstre rett før Lyngdal sentrum og kjøre til sydenden av Strandvatnet.

Et kanskje enda bedre alternativ er og kjøre til Landerud.

For å komme til Landerud kjøres riksvei 40 til fem kilometer nord for Flesberg sentrum og til høyre over jernbanen, følg skilt til Teigen.

Etappen er også tilgjengelig fra mål.
SS 4 NYE GJERDE

Deler av denne etappen er tidligere brukt både i Flesbergrally og Drammensrally.

Dette er en etappe som i starten er en kartleserutfordring av de sjeldne, etter ca 2 kilometer forandrer vegen karakter og åpner seg opp.

Tilgjengelig fra mål og ved Kvernan på fylkesvegen mellom Lampeland og Lyngdal.

SS 5 SØRE BLE

Dette er den første av de to fjelletappene som alltid er med i Flesbergrally. Her er det bred svært rask vei fra start, så kommer et parti med smal og trang vei med masse svinger. Den avsluttes med ny og åpen skogsbilvei. Tilgjengelig fra start og mål.

For den som er ute etter å se bare en etappe er det mulig og kjøre opp til Blestua midt inne på etappen, før veien stenges kl 11.59.

SS 6 HØYMYR-JUVELI

For deltagerne er dette dagens høydepunkt. Denne etappen har alt, bred veg med lange fine svinger, tunge motbakker, hårnålsvinger i utforbakke og et smalt svingete parti hvor man må holde tunga rett i munnen, Kort sagt en prøve som skiller klinten fra hveten.

Rallystemningen på Blåberg anbefales på det varmeste, som alltid vil hundrevis av rallyentusiaster samle seg der.

Kjør Juvnsvegen til Blåberg fjellstue (bompenger og organisert parkering). Her lønner det seg å være tidlig ute. Etappen er også tilgjengelig fra start.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt