Sjelden, eller aldri, har Petter Solberg vært mer tent og hatt en bedre følelse foran et VM-rally enn han hadde da han startet på årets fjerdeVM-runde fra Lloret de Mar i Spania i dag tidlig. Han åp

Petter Solberg kom inn mot en sving han ikke tok sjansen på å kutte. Han holdt seg dermed i veien, og der var det mye grus som bilene som hadde kuttetsvingen før ham hadde dratt ut på asfalten. Dermed skled han av veien. Bilen ble liggende et par meter ned i en skråning, og selv om den ikke varskadet klarte ikke Petter og hans kartleser Phil Mills å få den på veien igjen. Dermed var det slutt for denne gangen, og Petter var fryktelig skuffetog lei seg etter det som skjedde.
Petter Solberg lå på en 7.plass etter to etapper, drøye ti sekunder bak spanjolen Jesus Puras som leder løpet i Citroën Xsara WRC. Nordmannen var bestav Subarus tre førere etter de to første etappene. Han var drøye tre sekunder foran Richard Burns som lå på 9.plass, og 11 sekunder foran MarkkoMärtin på 14.plass.
På den første etappen, som var 12,9 km lang, noterte Petter Solberg sjette beste tid, 9,6 sekunder bak spanjolen Jesus Puras. På den andre etappen,som var 21,8 km lang, var det finske Tommi Mäkinen som hadde beste tid, mens Petter Solberg var kun 9,6 sekunder bak.
Neste VM-løp er i Argentina 3.-6.mai.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt