Det blir store kontraster for Petter Solberg og resten av VM-førerne i rally, når de med bare to ukers mellomrom går fra regn og gjørmeveier i Portugal til solskinn og tørre asfaltveier i Spania. Det

Førstkommende fredag starter årets fjerde VM-runde, Rally Catalunya, sesongens første rene asfaltløp. Løpet har sin base i Lloret de Mar. Petter og Phil har kjørt treningen til løpet de to siste årene, og kjenner på den måten området godt. Men i år er nærmere halvparten av løpet lagt til nye veier. Typisk for løpet er at det er raske veier der det ofte er de som tar sjansen på å kutte svingene mest som vinner. Kutting av svingene betyr også at bilene drar mye grus ut på asfalten, som igjen blir en utfordring for deltagerne.

Jeg har aldri kjørt dette løpet før, så vi får avvente å se hvordan det går. Noen av etappene har vi kjørt på treningen de siste årene, mens noe er nytt både for oss og de andre, sier Petter Solberg som etter hvert liker godt å kjøre på asfalt.
-Jeg trives med det, og nå har jeg fått testet mye foran dette løpet. Vi hadde en veldig bra asfalttest foran Rally Portugal, og vi hadde også en bra test her på fredag. Jeg føler at jeg har funnet et ideelt oppsett for bilen, og jeg gleder meg til løpet, sier Petter Solberg som måtte bryte forrige løp i Portugal da et styrestag røk på hans Subaru på de dårlige veiene.
Nå er det helt andre forhold som venter. Raske tørre asfaltveier, og en bil som skiller seg svært mye fra den Petter kjørte i Portugal.
-Bilene bygges totalt om. I forhold til det oppsettet vi hadde for grusløpet i Portugal har vi nå en bil som minner mer om en racerbil for asfaltbaner, sier Subarus teamsjef David Lapworth som har store forventninger til sine førere i Spania. Richard Burns kjørte inn til 2.plass i fjor, og både Petter Solberg og Markko Märtin har imponert under vanskelige forhold tidligere i år.
-Dette vil bli et svært jevnt løp, der ikke mange vil komme til å bryte. Til syvende og sist tror jeg det blir de førerne som tar noen sjanser som kommer til kjempe i toppen, sier Lapworth.brRally Catalunya starter fredag morgen, og varer i tre dager. Hver formiddag kjøres tre fartsetapper som alle kjøres om igjen motsatt vei på ettermiddagen. Løpet inneholder med andre ord ni etapper som alle kjøres to ganger. Totalt er løpet 1.815 km langt, og av dette utgjør fartsetappene 383.18 km.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt