Ubuntu

Kun dager før Rally starter i Catalunya får Petter Solberg nok en bekreftelse ifra Prodrive om at han og Markko er satsningsområder, selv om ingen av dem har kjørt så ofte over målstreken i det siste.

Prodrive Subaru sjef David Lapworth har foreslått at Markko Martin kan gå glipp av Rally Kypros samt Rally Argentina, men står fast ved at det ikke finnes noen favorisering avPetter Solberg når begge stiller til start.

"På rallyene som Markko kjører, som forhåpentligvis vil bli alle sammen, vil han bli behandlet på akkurat samme måte, helt sikkert. Ut ifra et praktisk synspunkt var det åstrekke for mye på ressurser å kjøre 4 biler i Argentina," sier han.

Juniorene har blitt lovet like muligheter. Men, avgjørelsen om Argentina bekrefter at selv om Subaru hevder at den ultra-lovende nordmannen Petter Solberg og Martin har lik status, så finnes det en rekkefølge - og Petter blir sett på som det beste alternativet for øyeblikket, selv om han har kræsjet mer enn sin team kamerat ifra Estonia.

Lapworth bekrefter at Prodrive planlegger å kjøre 4 Impreza fabrikksbiler i både Kypros og Acropolis, med Markko Martin og Toshihiro Arai bak Richard Burns og Petter Solberg. Markko Martin ville gått glipp av et av ralliene i Hellas, kun hvis alternativet hadde vært å hoppe over et rally senere på året som ville gitt han bedre erfaringer på dette punktet i hans karriere. Han gjentok at avgjørelsen ikke ble tatt med bakgrunn i budsjettet.

"Det er ikke et spørsmål om å finne ut hvordan man kan spare penger. Det er om hvordan vi kan vinne Kypros og Hellas. Fokus må være på å vinne rally," sier Lapworth.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt