Ubuntu

Til helgen er det klart for Rally Catalunya i spania, og til start stiller som kjent Petter Solberg. Les denne nyhetsmeldingen om også alle de andre teamene. Ettersom dette er det første løpet med Sup

Fjerde runde i 2001 FIA World Rally Championship. Denne gangen stiller Citroen for første gangsom fabrikksteam, og dette er også den første gangen vi får se den nye kostnadsbesparendeSuper 1600 serien.

Type hendelse
Det første rene asfaltrally i serien, likt i format i forhold til tidligere år, men med mangedetaljerte endringer i strekker. Nok en gang, for å kunne klare å ha kun en serviceplass pr.dag har dette rallyet mest transport-lengde i hele serien, utenom Safarirallyet. Selv om hverspesialstrekke må kjøres to ganger, blir rekognosering et stort problem. Ford kartleser NickyGrist har kalkulert at over halvparten av veien trenger nye noter, mest fordi mye kjøres denandre veien. Dette året er rallyet ikke en del av det nasjonale mesterskapet. Det er kun 6spanske privatførere på deltagerlista. Dette er det første asfaltløpet hvor kun to dekkmønsterer lov, selv om strekkene i de to separerte områdene hvor rallyet holdes har meget forskjelligunderlag.

Nyheter ifra FIA World Rally Championship
Tommi Makinen leder nå 4 poeng foran Carlos Saintz, med Harri Rovanpera 6 poeng bak der igjen.Poengstillingen for fabrikksteamene kan sees nedenfor, mens poengstillingen i Gruppe N ikke kan bli publisert før de er bekreftet ifra Portugal.

Nyheter ifra teamene
MARLBORO MITSUBISHI RALLIART (1ste - 33 poeng)
Tommi Makinen (bil 7) og Freddie Loix (bil 8)
Andrew Cowan, styreformann i Ralliart i Europa, sier at laget tilsammen har hatt 9 dager medtesting kun for denne hendelsen. Han la til: "Freddie Loix sitt gearkasseproblem i Portugalkan ha vært grunnet gjørme i clutchhuset, fordi dette også skjedde i etter-rally demonstrasjonendagen etter rallyet i lignende forhold." Loix sin bil har ikke blitt undersøkt for å bekrefte årsaken.

FORD MOTOR COMPANY Ltd. (2nd - 20 poeng)
Carlos Saintz (3), Colin McRae (4), Francois Delacour (17)
Den viktigste tekniske nyvinningen er et disign for å minke kjørehøyden. Ford tok en avgjørelseom å nominere deres to dekkmønster for tørrvær til dette rally. Teorien er at hvert dekkmønsterer ideelt for de foskjellige delene av rally. Dekkmønsterkutting vil være tilstrekkelig forvått veidekke. McRae's motorproblemer i Portugal er funnet ut at skyldes problemer med ECU'en.

HYUNDAI CASTROL WORLD RALLY TEAM (3de. 8 poeng)
Piero Liatti (9) og Alistar McRae (10)
Det har vært liten tid siden deres velykkede WRC2 debut i Portugal. Asfalttesting var planlagt åstarte to dager før rekognoseringen - av gjestekjører Liatti. Liatti har 3 ganger kommet påpodiumet i Catalunya.

SUBARU WORLD RALLY TEAM (4de - 7 poeng)
Richard Burns (5), Petter Solberg (6), Markko Martin (18)Nye biler for Burns og Martin, bilen han kjørte i Monte-Carlo for Solberg. David Lapworth:"Avgjørelsen om å kjøre kun tre biler her og i Argentina er basert kun på logistikk. Vi håperat vi kan ha 4 bil-team i de neste 4 grusløpene."

SKODA MOTORSPORT (5te - 6 poeng)
Armin Schwarz (11), Bruno Thiry (12)
Sportsdirektør Pavel Janeba: "De største nyhetene for Caralunya er større forbedringer på motorene. Den siste versjonen blir testet uken før hendelsen og om alt går bra, vil like delerbli satt inn for rallyet." Thiry vil dra rett ifra Catalunya den siste dagen for før-safaritesting i Kenya.

TEAM PEUGEOT TOTAL (6te - 4 poeng)
Marcus Grønholm (1), Didier Auriol (2), Gilles Panizzi (16)
To store utfordringer - Peugeot har aldrig vunnet dette rallyet før, og den regjerende verdenmesterenGrønholm har aldri kommet på podiet i et asfaltløp. At Rovanpera brøt etter å ha ledet iPortugal skyltes for høyt vanntrykk i motoren, som førte til at radiatoren sprang lekk, ogtil slutt et motorhavari.

AUTOMOBILES CITROEN (0 Poeng)
Philippe Bugalski (14), Jesus Puras (15)
Ønsk velkommen til et kjent navn i mesterskapet! Det har gått 15 år siden denne fabrikkensist deltok på det øverste nivået, men det er ingen tvil om deres oppriktighet. Teamet harhatt ikke mindre enn 21.000 km med testing siden starten av dette prosjektet i mars 1999, selvom prosjektet var suspendert i 5 måneder i denne perioden. Det formelle navnet for bilen ernå Xsara World Rally Car, og ikke Xsara T4 som det tidligere har blitt kalt. Jesus Puras errapportert frisk etter at han trakk seg ifra Portugal etter ulykken under rekognoseringen.

Andre lag forventet å være i toppen i Catalunya.
Gruppe N mesterskapet: Vanlige gruppe N inkluderer Gustavo Trelles, Gabriel Pozzo ogMarcos Ligato, men ikke den regjerende mesteren Manfred Stohl som er med i Super 1600 isteden.Andre topp-førere inkluderer Natalie Barratt (med ekstrabilen etter ulykken i Portugal) ogStig Blomqvist (med ny bil) selv om dette ikke teller i Teams cup. Andre førere: SEAT stillermed to ex-fabrikks Cordoba WRC (Savador Canellas Junior og Marc Blazguez). Roger Feghali, den regjerende mesteren i Libanon kjører en Mitsubishi Gruppe N. Etter at det var utrolige9 biler av typen Toyota Corolla med i Portugal, er det kun 2 biler som er påmeldt fordette rallyet. Den unge finnen Janne Tuohino og 1999 teams cup vinner Luis Clement.

Om Super 1600
Med å introdusere denne nye kategorien, sikter FIA mot å redusere, spesielt for yngre førere,det høye tidlige økomomiske utlegget. FIA president Max Mosley sier "For meg er det viktigsteproblemet i motorsport penger. Denne formelen minsker fristelsen for førerene til å investerei sine biler for å veie opp for manglende talent. Personlig skulle jeg gjerne sett at allgressrot-rally skulle vært med samme type bil - kun av den grunn."

1600 serien er for fører - ikke for fabrikker. Fabrikksteam får ikke lov til å delta, men kan videreutvikle og homologere bilene, og får lov til å være med på hendelsene for å selge deler.Det er seks løp, tre på asfalt og tre på grus, hoveddelen kommer senere i sesongen. Førerenemå delta i alle seks løpene eller risikere å få bøter ifra FIA. Det forventes at 23 førere stilerpå startstreken i Spania. (Red.anm. deriblant Martin Stenshorne)

Fire modeller har blitt homologert så langt og er tillatt å bruke for Super 1600 førere i RallyCaralunya. De fleste bilene (deriblant Citroen Saxo, Ford Puma og Fiat Punto) er ned-tunedebiler av eksisterende kit-cars og er for det meste klare for rally, mens Peugeot 206 har blittutviklet ifra en standard produksjonsbil og trengte noe utviklingsarbeid i starten. Protonog Suzuki forventes å ha biler klare i nær fremtid.

Kostnadskontroll er det viktigste aspektet med prosjektet. Den totale kostnaden for bilenmå ikke overgå 100.000 amerikanske dollar. Det underliggende konseptet er å få frem unge førere,og man kan legge merke til at det er 4 førere som er 21 år eller yngre, men også 41 år gamlePatrick Magaud, tidligere fabrikksfører for Citroen, er påmeldt.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt