Ubuntu

Dagens Rally Hokksund i Øvre Eiker Kommune i Buskerud fikk et tragisk utfall. En av deltagerne, en 26 år gammel mann fra Nedre Buskerud, omkom etter at han mistet kontrollen på sin bil. Bilen slo rund

Norsk Motor Klubb Drammen, som arrangerte løpet, stoppet arrangementet umiddelbart da ulykken inntraff. Da omfanget av den ble kjent ble resten av løpet avlyst. De øvrige deltagerne og løpets funksjonærer samlet seg i Rådhuset i Hokksund der det ble gitt informasjon.

Årsaken til ulykken er ikke klarlagt ennå. Ulykken etterforskes ved Kongsberg Politidistrikt. Det er på det rene at det sikkerhetsmessige fra arrangørens side var ivaretatt på beste måte. Det var, etter reglene, plassert ambulanse ved start på fartsetappen der ulykken skjedde, og denne var på plass etter få minutter. Det var ikke andre enn sjåføren av bilen som kom til fysisk skade, men for hans kartleser og deltagerne som kom etter var det en sjokkerende opplevelse.

I tillegg til politiets etterforskning har også arrangøren og Norges Bilsportforbund nedsatt en egen ulykkeskommisjon. Bilen den forulykkede kjørte vil bli undersøkt av Biltilsynet og eksperter fra Bilsportforbundet.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt