Ubuntu

Numedalsrally er over og Sveinung Tinnes Mork gjør opp status etter et løp der det ble en god plassering.

På fredag kveld ble det kjørt en såkalt "shake down" test, som består av en egen fartsetappe som ikke inngår i løpet. Denne testen benyttes som en oppvarming til løpet, og er en fin anledning til å få fart i kroppen til morgendagens løp.

Vi var 3. raskest av alle på denne testen, og selv om det ikke betyr noe for løpet så får man en bekreftelse på at man kan holde bra tempo.

Siden dette var en NM-runde er deltakelsen stor, og det er også svenske toppkjørere på plass. Vi hadde som hovedmål og fullføre dette løpet for å få kjøretrening, men regnet med at en plassering innen topp-15 totalt måtte være mulig. Det var is i løypene på torsdag, men det snødde mye både fredag og natt til lørdag. dette gjorde det vanskelig å velge riktige dekk. Vi valgte å starte med snødekk, og på SS1 var dette korrekt, og vi overasket nokflere med å være 3. raskest totalt, slått med kun 4 sek av K. Kolberg og 3 sek av Østberg - og vi startet som bil nummer 25 !!! Det betydde faktiskat vi hadde navn som Roar Vannebo, Thomas Kolberg, Bruno Arntsen og Stig Olof Walfridsson bak oss !!! Utover dagen valgte vi rett og slett ikke riktige dekk, og på den siste prøven som var 30 km lang (Smådøla nedover), tapte vi spesielt mye på grunn av feil dekk. Vi valgte snødekk, og etappen gikk på rent grusunderlag. Problemet er at man ser jo ikke underlaget før man begynner på etappen, og da er det jo litt sent å bytte !!!! Men medmer erfaring vil vi kunne bli flinkere til å velge riktige dekk.

Til slutt ble vi nr 9 totalt, og 5 i store gruppe A. Det betyr at vi oppnådde hovedmålet med å fullføre løpet og plasseringen ble bedre enn forventet i en NM-runde i vår debutsesong. Siden vi fikk en plassering mellom 8 og 12 totalt, kan vi også søke om å få C-seeding for sommersesongen. Det betyr minst 10 startnummer tidligere i resten av sesongen. Vi har som mål og greie 4. - 7. plass totalt i en av de 3 NM-rundene som går på sommeren for åoppnå B-seeding fra 2002. Da vil vi få startnr 5-10 i løpene som er en stor fordel pga mindre oppkjørte veger.

I tillegg fikk vi 10 NM-poeng som er våre 10 første, og et bevis på at vi er på rett veg.

Utfra dette er vi svært fornøyd med lørdagens rally-eventyr i Numedalen.

Førstkommende lørdag skal vi kjøre Hokksundrally før det blir en pause frem til sommeren.Vi håper mange tar turen for å se på !

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt