Ubuntu

Henning Solberg og hans kartleser Ola Fløene har brutt VM-løpet Rally Portugal. På dagens første fartsetappe var tåken så tett at de nesten ikke så veien foran seg, og inn i en venstresving traff de e

Utrolig deprimerende og det hele kan virke totalt talentløst. Men det er så vanskelige forhold her. Det regner og veiene er helt gjørmete og i tillegg er tåka så tett at vi ikke ser mer enn 15-20 meter foran oss, sier Henning Solberg. Både han og kartleser Ola Fløene slapp fra det hele uten skader, og det ble heller ikke store skader på bilen.

-Vi ble liggende på siden ute i et dike, men bilen fikk store skader. Vi kunne lett ha fortsatt løpet om ikke styrestaget var ødelagt. Men uten styring er det umulig å komme videre, sier Henning Solberg som nå har brutt tre løp på rad.

-Jeg har helt klart ikke flaksen på min side for tiden, sier Henning. I går måtte også hans lillebror Petter Solberg bryte etter at han fikk noe av de samme problemene. Også Petter fikk ødelagt styringen på sin Subaru på løpets 8.fartsetappe. Han lå da på 11.plass i løpet.
Henning Solberg og Ola Fløene lå på en 16.plass da de startet på dagens kjøring, og hadde gode muligheter for videre avansement etter at de avsluttet gårsdagens kjøring med en sterk 11.plass på fredagens siste fartsetappe.Det er finske Tommi Mäkinen som leder Rally Portugal etter at 13 fartsetapper nå er unnagjort. Mäkinen ligger 26,3 sekunder foran spanske Carlos Sainz. Marcus Grönholm ligger på 3.plass, to minutter og 15 sekunder bak Mäkinen.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt