Ubuntu

Petter Solberg fikk problemer med styringen på sin Subaru på SS8, og har brutt Rally Portugal som er sterkt preget av de dårlige veiene etter den siste tidens regnevær.

Petter Solberg og hans kartleser Phil Mills har brutt Rally Portugal, årets tredje VM-runde. I et løp som er sterkt preget av regnværet som har herjet i området ved Porto i hele vinter, var det slutt for den norske Subaru-føreren på den 8.fatsetappen. Petter Solberg lå på en 11.plass i løpet da han brøt med forstillingsskader på sin bil.

På grunn av all nedbøren er veiene Rally Portugal kjøres på svært dårlige. Derfor ble både 6.og 7.fartsetappe kansellert i dag. Hele løpet var også svært forsinket da førerne endelig kunne starte på den åttende etappen. Der punkterte Petter og en bolt i hjulnavet røk på grunn av dette. Det gjorde sitt til at også styringen ble skadet på bilen. Ved hjelp av telefonkontakt med teamets servicemannskap klarte han sammen med kartleser Phil Mills å få bilen kjørbar. Men de tapte hele 28 minutter til teten. Det var ingen serviceplass etter etappen, og dermed måtte de ha kjørt også niende etappe før de kunne fått skikkelig service. Av sikkerhetsmessige grunner valgte de å la det være, og brøt løpet. Petters bror, Henning Solberg, er imidlertid med. Han ligger på en 16.plass med sin Toyota Corolla WRC etter de ni første etappene. Henning er kun 8 sekunder fra 15.plassen. En etappe gjenstår i kveld, før løpet fortsetter igjen i morgen og søndag. Det er finske Tommi Mäkinen som leder løpet foran sin landsmann Harri Rovanperä og spanjolen Carlos Sainz.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt