Ubuntu

Førstkommende lørdag er det klart for vinterens tredje NM-runde i rally. Numedalsrally er det siste vinterløpet i år, og markerer at NM-sesongen er halvveis. Neste gang rallyførerne møtes til NM-dyst

NMK Nore og Uvdal, som arrangerer Numedalsrally, har for øvrig fått et rekordstort startfelt i sitt løp. Ikke mindre enn 211 biler kommer til å rulle over startrampa utenfor Rødberg Hotell lørdag morgen.

Det er jevnt i toppen av de fleste NM-klassene etter at to runder er kjørt. I klassen for de mest trimmede bilene, gruppe A over 2000 ccm, er det Roar Vannebo som topper med sin Toyota Corolla WRC. Han fikk full poengpott i forrige runde. Henning Solberg, som ikke kjører Numedalsrally, vant første runde, men brøt Rally Finnskog Norway. Han ligger på andreplass, 12 poeng bak Vannebo. Brødrene Kristian og Thomas Kolberg deler tredjeplassen så langt.
I gruppe N over 2000 ccm har Bruno Arntsen tatt ledelsen etter andreplass og seier i de to første NM-rundene. Han har fått 23 poengs forsprang til Stig-Olov Walfridsson, som har en seier og ett brutt løp så langt. Svein Roger Andersen, fra rally-bygda Spydeberg, ligger på en overraskende tredjeplass etter to løp.

I klassen for de tohjulsdrevne gruppe A-bilene, formula 2, har svenske Per Johansson tatt teten med sin Saab 9-3. Han ligger imidlertid ikke mer enn fem poeng foran Lars Brænna som kjører Peugeot 106. Roar Jansrud på tredjeplass, ligger ti poeng bak Brænna.

I den nye NM-klassen for tohjulsdrevne gruppe N-biler inntil 2000 ccm, er det svært jevnt i toppen. Svein Anders Myrvang har tatt ledelsen med sin Nissan Almera. Men han er kun 1,5 poeng foran de to svenskene Per Gunnar Andersson og Jonas Kruse som har vunnet hver sin NM-runde så langt. De har også brutt hvert sitt løp.

I nasjonal klasse har Lars Morten Berntsen tatt ledelsen med sin Opel Kadett. Berntsen vant forrige NM-runde, Rally Finnskog. Hans Martin Fjeldbu, som vant første NM-runde ligger på an andreplass, mens Roy Vidar Furuseth og Per Helge Jakobsen deler tredjeplassen så langt.

I NM-kampen for kartlesere er det Kjell Pettersen, som kjører med Bruno Arntsen, som har tatt ledelsen. Han ligger 15 poeng foran Ragnar Engen som kjører med Lars Brænna.

Numedalsrally er 235 km langt, og av dette fordeler 120 km seg på åtte fartsetapper. Det er utrolig flotte forhold for vinterrally i Numedal, så alt ligger an til å bli en skikkelig rallyfest på fjellet.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt