StianMotorsport

Det meldes om fine forhold i løypa. Værprognosene melder om noe mildvær med påfølgende kaldere vær, noe som skulle tilsi perfekte forhold.

211 DELTAKERBILER OG FORVENTET PUBLIKUMSREKORD

Hele 211 biler er påmeldt til årets 3.NM-runde i rally i Numedal til helga, som arrangeres av NMK Nore og Uvdal.
Interessen er enorm, også fra publikum.
Hoteller og andre overnattingstilbud har vært booket i lang tid, og arrangøren har nå annonsert gjennom lokalradioenetter ytterligere plasser.
Men dersom noen fortsatt har problemer finnes det muligheter. Det lokale idrettslaget vil åpne Nore-hallen for sovepose- og flatseng-camp!
I tillegg står ytterligere ett IL klar for å åpne en skole.
Det er altså 3. NM-runde som avvikles i Numedal i helga, mesterskapets siste vinterløp.
Løpets totale lengde er 230 km. Av disse er 120 km fordelt på åtte fartsetapper. Som vanlig er Smådølprøva den lengste på 30 km.
Denne prøva kjøres to ganger og det vil også i år bli kåret "Smådølkonger" i Gr.A, Gr.N, F2 og Nasjonal. Konge blir den som oppnår beste totaltidpå disse prøvene begge veier.
Numedalsrally 2001 tilbyr også i år en shake-down test. Shakdownprøven, ”Baklia”, er ca. 6 km lang og starter ved Smådøl Motorsenter. Her vil det være serviceplass og speakertjeneste samt tidtaking.
Den som tar turen til Smådøl Motorsenter i tidsrommet 15.30 - 18.00 på fredag vil kunne ta rallybilene i nærmere øyesyn før løpet starter lørdag morgen.Shake-down testen inngår ikke i løpet. HARD KONKURRANSE I GR.A, MEN UTEN HENNING SOLBERG
Roar Vannebo fra leder NM-klasse 4 etter to løp foran Henning Solberg på andre og brødrene Thomas og Kristian Kolberg på en delt tredjeplass.
Hele eliten med unntak av Henning, som er i Portugal og kjører VM, vil være på plass i Numedal.
Fjorårets vinner av Numedalsrally, Valther Chr. Jensen har for anledningen leid en Subaru Gr. N på grunn av at han ikke har fått registrert Gr.A-bilen. På tross av at dette er en Gr.N bil, dvs. en bil som er langt svakere enn Gr.A-bilene, starter Valther i Gr.A. - Med tanke på NM-sammendraget vil jeg starte i Gr.A. Eventuelle poeng kan være nyttige å ta med seg videre i sesongen, da jeg fra neste NM-runde vil ha min Gr.A-bil klar, sier Jensen.

HARD KAMP I GRUPPE N
I Gr.N leder Bruno Arntsen , totalvinneren av Rally Finnskog Norway NM foran svenske Stig-Olov Walfridsson og Svein Roger Andersen. Stig-Olov, med start nummer 1 i Numedal vil sannsynligvis være revansjelysten etter at han i ledelse måtte bryte på siste prøva på Finnskogen.
Ellers er det mange i denne klassen som vil melde seg på i tetstriden.

BERNTSEN VIL FORSVARE NM-LEDELSE I NASJONAL
Også i nasjonal klasse blir det forventet hard konkurranse. NM-leder Lars Morten Berntsen vil satse alt for å holde Hans Martin Fjeldbu og RoyVidar Furuseth, andre- og tredjemann på lista bak seg.

PER STEINAR DYBDAL PÅ HJEMMEBANE
Løpet inngår også i årets Norgescup, Nissan Rally Cup og NMK`s Rallycup.
Svein Anders Myrvang leder Nissan Rally Cup, men må se opp for hjemmefører Per Steinar Dybdal som er nummer to i cupen.
KUN ÉN SERVICEPLASS
Arrangøren av Numedalsrally har lagt opp til én servicplass for samtlige tre servicer. Dette er på Uvdal Trelast.

PUBLIKUM MÅ TA ANSVAR
Mye snø fører til at det er problematisk å ferdes utenfor løypa. Publikum advares derfor på det sterkeste mot å bevege seg i løypa mellom bilene.
- Vi vil gjøre vårt beste for å tilrettelegge for publikum, først og fremst på Lesteberg-prøva. Her vet vi av erfaring at det er mye folk, derfor vil vi forsøke å kjøre opp scooterspor på deler av prøva, sier Torill Karlsrud fra arrangøren, men legger til en oppfordring til publikum om å ta ansvar for sikkerheten.
PROGRAM
FREDAG 9.MARS
15:30-18:00 Shake down test - Smådøl Motorsenter

LØRDAG 10.MARS
09:00 1.bil starter fra Rødberg Hotell
09:08 Start SS 1 - Promenadeveien
09:25 Start SS 2 - Smådøl 1
10:13 1.bil service 1 - Uvdal Trelast
11:06 Start SS 3 - Vergjedalen
11:39 Start SS 4 - Lesteberg
12:07 1.bil reguleringspause - Uvdal Trelast
13:07 1.bil service 2 - Uvdal Trelast
13:37 Start SS 5 - Promenaden 2
13:53 Start SS 6 - Haugåsen
14:13 1.bil service 3 - Uvdal Trelast
14:52 SS 7 - Jønndalen
15:18 SS 8 - Smådøl 2
15:45 Mål - Rødberg Hotell

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt