Ubuntu

Løpsleder Erling Hagen presenterte denne ideen på pressekonferensen lørdag kveld, og tenker da spesielt på byens overnattingsmuligheter.

For at Norge noengang skal få et VM-løp må vi få Rally Finnskog oppgradert til et EM-løp med koeffisient 20, men tror at et eventuelt VM-løp i Norge ligger langt frem i tid.

Det største problemet er nok at Kongsvinger ikke har nok hoteller, noe f.eks Hamar er bedre rustet med. Hagen sier også at mange av funksjonærene ikke har den samme motivasjonen etter at det har blitt avholdt Rally Finnskog i 20 år, og tror at det nok ville vært en god løsning med et samarbeid mellom Elverum, Kongsvinger og Hamar.

Hagen snakket også om den stramme økonomien for løpet, budsjett balanserer hårfint fra år til år.
– En brøytebil fra eller til kan være nok til om vi går i pluss eller minus, på et tomillioners budsjett.
– Hvor raskt kan en avgjørelse om flytting komme?
– Skulle løpet blitt flyttet allerede til neste år, må alle avgjørelser være tatt innen sommerferien. Men hvordan dette spørsmålet vil bli behandlet, vil jeg egentlig ikke mene så mye om. Jeg har vært løpsleder 20 ganger, jeg er ikke sikker på om jeg blir det for 21. gang.
– Har du definitivt bestemt deg for å takke av som løpsleder?
– Ikke definitivt. Men jeg synes vel 20 år kan være nok, og jeg har noen hjemme som kunne tenke seg å se meg litt mer. Å arrangere dette løpet er det morsomste jeg gjør hvert år, men det koster meg mer og mer. Dessuten er jeg ikke uunnværlig. Apparatet bak Rally Finnskog Norway er så innarbeidet at det klarer seg fint uten meg.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt