Ubuntu

Team Morten Østberg sleit og jobba helt fram til 30 minutter før løpet, men måtte til slutt kaste inn håndkledet. Det har vært hektisk aktivitet også etter dette, og nå er feilen funnet.

Team Morten Østeberg sleit og jobba helt fram til 30 minutter før løpet, men måtte til slutt kaste inn håndkledet. De har virkelig gjort alt de kunne siden datafeilen oppsto på Flesbergrally.

  • ECU’en, d.v.s. computeren som styrer drivverkelektronikken, og recorderen som logger alle data, ble gjennomgått på GEMS, som har laget systemet. De fant ingen feil.
  • Prodrive har gått gjennom alt av ledningsnett og sensorer. De fant heller ingen feil.
  • Derimot glemte de, Prodrive altså, å sende tilbake en vital del, som nevnt i pressemeldingen torsdag kveld. Disse kom fram i tide, og fungerte OK.
  • Også ble hele operasjonen hos Prodrive forsinket, slik at delen ikke ble returnert til oss før med kurer på torsdag kveld.


Og da de kjørte i gang en test rett før løpet, var feilen der like forbannet. For å gjøre en lang historie kort; de prøvde alle mulige og umulig knep, men feilen lot seg ikke reparere. Klokken 16.30 fredag ettermiddag måtte de derfor ta den tunge avgjørelsen om å melde forfall.

To av mekanikerne, Espen Wold og Per Omland, meldte seg frivillig til den lite trivelige jobben med å kjøre til Sverige, nærmere bestemt Upsala hvor Dick Wicksell holder til. Dick har samme bil som Morten Østberg. Gutta satt i gang å bytte komponenter fra hans til Østberg's bil. Og vips så fant de feilen. Til tross for all sjekk spesialistene har gjort på ECU’en, var det den som var problemet. Med Dicks ECU i Mortens bil gikk den som den skulle. Nok et eksempel på at ordtaket ”liten tue kan velte stort lass” fortsatt gjelder.

Team Morten Østberg gråter aldri over spilt melk. Med faciten fra årets Finnskog i hånda, kunne de selvfølgelig spekulert både på det ene og det andre. Det som i hvert fall er helt sikkert er at de ikke kan vinne når vi ikke kommer til start. Alt annet blir bare hypoteser. Mer er det ikke å si om den saken.

Nå er resten av feilrettringen ren rutine, med mindre Prodrive sløser bort tida. Og det må mekaniker- og datateamet til Morten Østberg sørge for ikke skjer. Morten Østberg skal på en ukes ferie med familien til Kanariøyene, og gleder seg veldig til det. Deretter skal de forberede seg til Numedal, og Morten gleder seg ikke mindre til det. Da har de en mulighet til å bevise at deres dårlige prestasjon med 4. plassen i første NM-runde var et arbeidsuhell. Og det er de virkelig innstilt på å bevise.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt