Ubuntu

Hverken Per Erik Brynhildsen eller Sveinung Tinnes Mork kom til mål i årets Rally Finnskog, som så mange andre. Les mer om de to utøverenes opplevelse av helgens rally.

Per Erik Brynhildsen
Rally Finnskog var en opptur for team Brynild. Vi var bestemte fra førstemeter om å trå til. Nå er det nok med å være en toer eller trer eller firer.

SS1 alt virket perfekt. Attakket slo positivt ut vi hadde tredje beste tid totalt. SS2 likeså, her tok vi inn 45 sekunder på bil foran og lå i snø-føyken etter denne og tapte noe tid. 4 beste tid. SS 3 ny vellykket ikke så lang prøve, nest beste tid 1 sekund bak Stikka. SS 4 på ny attakk, Varaldskogen lang prøve lå i snø-føyken etter bilen foran i en del km. Tapte nok 10-15 sek på det.

Første dag over, vi var 4 Totalt og 3 plass i klassen 9 sek bak Bruno. Serviceteamet og teamet i bilen var i kjempe form. Kvelden ble feiret på et bedehus i Kongsvinger med gryterett, ris, potetgull og Cola servert av teamets nye kokk; Jens Helge "Brimi". Rå godt. Det var en god følelse å legge seg. Planen for første SS lørdag var å trå til.

SS5 begynte fint, men etter 2 km traff vi brøyta i en medium venstre.

Med maks attakk ble resultatet et lite hull i oljekjøleren. Oljelampen begynte å blunke og vi skjønte fort at det var sluttkjørt. Arne Olav og jeg var enige om at vi hadde gjort som vi var enige om. Vi hadde trådt til å lykkes med det. Vi har nå bevist for oss selv at vi kjører like fort som Stikka og Bruno. Nummedalsrally er like om hjørne, skulle ønske det var i morgen. Takk til alle på Finnskogen for ett kjempearrangement. Det er forøvrig 41 løp siden vi sist brøt (Sigdal 1998).


Sveinung Tinnes Mork
Vi måtte bryte Rally Finnskog etter SS2. Bilen gikk bensintom 2-3 km før serviceplassen etter SS2. Vi skulle forbrukt ca 50 liter, og tanken er på 60 liter. På grunn av sykdom blant våre faste mekanikere fikk vi på kort varsel inn folk som ikke kjenner bilen. Vi tror de kan ha fylt tanken for fort – og da kan tanken virke full uten å være det. Tankmåleren inne i bilen streiket etter siste løp, og nye deler skulle monteres før start – av han som lå hjemme med 40 i feber !!! Derfor fikk ikke vi sjekket at tanken hadde de nødvendige liter før start heller. Dette må vi vel kalle uflaks !!!!

Vi fikk kjøre 45 km SS, og var 13 på SS1 og 11 på SS2. Vi avanserte til 11 totalt, og var blant annet bare 9/10-dels sekund bak Roar Vannebo på SS2 som var 29 km lang. Det var tett fremover til de 5-6 beste også. Svært mange av de beste brøt i år, og Roar – som vi hadde planer om å holde følge med videre – ble til slutt 2 totalt !!!!!
Bilen gikk som ei kule – så lenge den hadde bensin – og vi kommer tilbake 10 mars i Numedalsrally.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt