Ubuntu

Henning Solberg nedbrutt etter at han måtte bryte

-Dette var helt forferdelig. Det er bare å beklage. Dette skulle ikke ha skjedd. En nedbrutt Henning Solberg måtte bryte Rally Finnskog Norway på femte fartsetappe. Etter fredagens fire etapper ledet han komfortabelt, men i dag tidlig var det slutt. I et parti med flere hopp etter hverandre slo Henning rett og slett av et hjul på sin Toyota. Dermed ble hans seiersrekke i NM brutt. Før helgens løp hadde Henning vunnet alle de 12 siste NM-rundene han har kjørt.

-Jeg mister rett og slett en den del av konsentrasjonen når jeg leder så klart som jeg gjorde, og prøver å roe ned tempoet. Jeg bør nok heller kjøre for fullt hele veien, sier Henning Solberg som var svært nedbrutt etter at han var ute av løpet. Han slo av hele fjærbeinet på venstre side foran. I tillegg til at han fikk sitt eget løp ødelagt, sperret han også veien, slik at de som kom bak ham måtte stoppe og dermed tapte også de mye tid. Verst gikk det utover Stig-Olov Walfridsson som ble stående i fire minutter før han kom videre.
Det ble et problemfylt løp helt fra start for Henning Solberg og hans kartleser Ola Fløene. Allerede før start i går kveld startet problemene. Da de skulle starte oppdaget de plutselig at mekanikerne hadde glemt å montere ekstralysene på bilen. Dermed ble de forsinket til start, og de fikk tillegg i tiden sin. Etter det hadde de problemene med notene, girkassa og servostyringen på sin bil. Allikevel lå de 48 sekunder foran Walfridsson etter fredagens fire fartsetapper.
I dag skulle Henning og Ola bare trygge seieren og kjøre gjennom de 12 fartsetappene med god sikkerhetsmargin. Men slik ble det altså ikke. Akkurat som i det svenske VM-løpet for to uker siden ble det stopp.
Neste oppgave for Henning Solberg og Ola Fløene er VM-rally i Portugal om to uker. Før det er det en den jobb med bilen for å få den klar til start igjen. Men akkurat det orket ikke Henning å tenke på i dag.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt