Ubuntu

Ikke alt har gått etter planen i oppkjøringen før Finnskogsrally for Morten Østberg. Her følger en liten rapport fra Morten Østberg før rallyet som starter på fredag.

Alt som heter forberedelser før Finnskogrally har gått på tverke.

Problemene startet allerede på Flesbergrally. De to første prøvene gikk greit, og vi ledet løpet med noen sekunder på Trond Sveinsvold. Vi kjører med aktive datastyrte fram- og senterdiffer. På transporten fram til den 3 etappen låste disse helt umotivert, og vi måtte kjøre etappe 3 og 4 med en bil som helst bare ville rette fram.

Etter dette her vi jobbet kontinuerlig med å finne feilen, uten at vi er i helt i mål. Vi har feilsøkt med å bytte de sensorene vi selv hadde i reserve. Vi har sjekket ECU’en, eller datamaskinen som man like gjerne kan kalle den, her på vårt eget verksted, og reparert noen dårlige kontakter, uten at det hjalp. Vi har hatt ECU og recorder hos produsenten, Gems, som heller ikke har funnet feil. Vi har hatt ledningsnett hos Prodrive, uten at det er påvist feil der heller.

Akkurat nå er både ledningsnett og nye deler på vei over med fly, og i morgen vil mekanikerne skru alt på plass, samt bytte noen sentrale deler, før vi drar på teknisk i morgen kveld.

Vi tror og håper alt vil fungere da. Heldigvis har vi noen gode venner på Finnskogen, som låner oss en vei i morgen kveld etter teknisk, så vi får kjørt en minitest. Men sikre kan vi ikke være før vi begynner på selve løpet.

I tillegg har vi fått minimalt kjøretrening. Vi hadde planlagt et godt gjennomført Flesbergrally og Rally Solør i tillegg. Når vi også måtte bryte Rally Hadeland med diffproblemer, og rett og slett kjørte dårlig på Snøfreseren, er ikke utgangspunktet det beste.

Men Rally Finnskog er et langt løp. Vi ser ut til å få det føret vi liker og behersker best. Et realistisk scenario er vel da antakeligvis at vi taper litt tid til noen på fredag kveld, men at vi utover lørdagen, når vi har fått noen mil i kroppen, begynner å kjøre oss oppover på resultatlista. Vi skal gjøre vårt beste, så får vi se. Uansett er målet en plass blant de 3 beste.

Utvidet rapport kl. 23:53 torsdag kveld
Starten er fremdeles uavklart!Prodrive har klart å levere delene våre uten en vital del! og i øyeblikket venter vi på en reservedel fra Sverige. Lånt av vår gode venn Dick Wicksell som kansellerte egen test for at vi skulle få kjøre!!
I tillegg har vi den manglende delen på vei fra England. Løpsledelsen har gitt oss lov til å dytte bilen gjennom teknisk kontroll, men helt sikre på å stille til start er vi ikke før vi har testet bilen.
Det skal vi gjøre etter notegjennomkjøringen i morgen.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt