Ubuntu

Det har nærmest blitt en vane at Henning Solberg vinner alle NM-runder i rally. Men i følge de to siste årenes norgesmester er det ikke så enkelt som det kan se ut som. Uansett kjører han til helgen f

Etter at Henning og hans kartleser Ola Fløene brøt det svenske VM-rallyet på grunn av tekniske problemer på sin Toyota, har bilen vært til reparasjon og gjennomgang hos Toyota Team Sweden. Henning tar ingen sjanser når han skal kjøre det lange løpet på Finnskogen. Med en lengde på 573 km er dette uten tvil det lengste og hardeste løpet i Norge.
-Det er nesten som et VM-løp, og det gjelder å være godt forberedt. En eventuelt ny seier er ikke på noen måte en selvfølgelig for meg. Tekniske problemer kan dukke opp når som helst, sier Henning Solberg som rett etter Rally Finnskog Norway starter forberedelsene til enda en stor oppgave, nytt VM-løp i Portugal. Hans VM-satsing går ikke på bekostning av satsingen i NM i følge Henning selv. -Nei, NM er viktig. Det er i Norge vi henter inn det meste av sponsorbudsjettet her hjemme. Utviklingen i norsk rallysport er også meget positiv for tiden, så det er så absolutt attraktivt å kjøre i NM. NRKs TV-sendinger fra løpene er viktig for sporten og oss aktive, så jeg føler så absolutt at jeg er på rett sted til rett tid, sier Henning Solberg som altså har vunnet Rally Finnskog Norway to ganger på rad så langt.
-Det er et utrolig flott løp om det blir gode forhold. I fjor var det nærmest perfekt, og det er bare å håpe at det ikke blir for mye mildvær eller nedbør frem mot helgen, sier Henning Solberg, som høyst sannsynlig ikke vil ha stor konkurranse i løpet. Han er et hakk bedre enn side konkurrenter for tiden, og i første NM-runde, Rally Snøfreser'n, var han to minutter foran andremann, Stig-Olov Walfridsson.
-Kjøringen fungerer bra for tiden, så jeg tror vel det er bare tekniske problemer som kan hindre oss i å vinne til helgen, sier Henning som mener at Kristian Kolberg i Hyundai kan bli en outsider på Finnskogen.
-Kristian gjennomførte Swedish Rally, og fikk mye verdifull trening, noe som er viktig i denne sporten, sier Henning Solberg som kjører over startrampa som førstemann i Kongsvingerhallen fredag ettermiddag. Bak ham følger hele 190 konkurrenter.


NM-stillingen rally gruppe A
1.Henning Solberg, Toyota, 30
2.Kristian Kolberg, Hyundai, 23
3.Trond Sveinsvoll, Ford, 18
4.Morten Østberg, Subaru, 15
5.Roar Vannebo, Toyota, 12
6.Magne Trolsrud, Toyota, 9

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt