På lørdag er det klart for ny NM-runde i rally. Mesterskapet forflytter seg fra forrige runde i Grimstad og sør/vestover til Mandal, der Rally Sørland skal avgjøres.

 

Lørdagens løp er det fjerde så langt i årets mesterskap. Det er fortsatt utfordringer rundt pandemien, og terminlisten har blitt endret flere ganger. I utgangspunktet skulle Rally Sørland vært kjørt i april, men det har vært mange flyttinger og avlysninger gjennom sesongen. Rundt 65 deltagere stiller til start på lørdag, og det er fortsatt spenning i alle NM-klasser.


To forholdsvis lange fartsetapper på henholdsvis 26.02 km og 19.24 km skal begge kjøres to ganger i Rally Sørland. Etappene ligger nord/vest for Mandal i området ved Marnadal. På grunn av pandemien er det ikke organisert noen fasiliteter for publikum, og publikum anmodes om å holde seg hjemme og følge løpet på rallyradioen.

 

NRK1 sender en oppsummering av løpet mandag kveld, og denne vil også være tilgjengelig på NRK TV.


I klassen for de internasjonale firehjulsdrevne bilene klarte Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen fra NMK Modum & Sigdal å tilrive seg ledelse og en luke i forrige NM-runde. De kjørte inn til andreplass i KNA Rally Grimstad, samtidig som Marius Aasen og Marlene Engan Aasen måtte bryte. Dermed har Larsen kjørt inn 83 poeng med sin VW Polo R5, mens Aasen fortsatt står med sine 58 poeng. Foran KNA Rally Grimstad lå Skoda-fører Aasen fra Asker og Bærum Motorsport likt med Larsen.

 Men Aasen ligger fortsatt på andreplass, med fem poengs margin til fjorårets norgesmester og vinner av Rally Sørland, Anders Grøndal i Ford Fiesta R5. Grøndal vant Rally Sørland også i 2018 og har med seg Marius Fuglerud i kartleserstolen.

Ole Christian Veiby gjorde et innhopp i KNA Rally Grimstad og vant løpet i sin Hyundai i20 R5 sammen med kartleser Jonas Andersson. De to kommer til start også i Mandal, og er uten tvil på jakt etter flere NM-poeng. Veiby vant løpet i 2019, året han også ble norgesmester. Nå ligger han på en 5. plass i NM-sammendraget med 33 poeng, og plusser nok gjerne på denne potten noe på lørdag.

 

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er Steve Røkland fra KNA Kongsvinger, nær sagt som vanlig, helt suveren. Røkland har vært med på å dominere denne klassen i mange år, og har tre seier av tre mulige så langt i år og dermed 99 poeng. Han kjører en Peugeot 208 R2 med Raymond Braaten i kartleserstolen i på lørdag.


Nærmest Røkland i NM-kampen ligger Morten Storsveen fra KNA Varna, som kjører en Renault Twingo R2, med sine 67poeng. Kona Merete Storsveen er den som loser Morten gjennom rallyløypa.
På en tredjeplass følger Markus Bakken fra NMK Modum & Sigdal i en Citroën C2 R2 Max med 37 poeng. Markus har med seg Hedda Thorvoll Lien i kartleserstolen.I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det Håkon Sveen Frøslid fra NMK Fluberg som leder NM med sin Subaru Impreza. Sammen med kartleser Jørn Listerud står han med maksimale 99 poeng etter seier i alle tre NM-løpene så langt.

 

På en andreplass ligger Thomas Kvam fra Grenlands Motorsportklubb med 72 poeng. Han kjører en Mitsubishi Lancer sammen med Stian Johnsen.

 

På tredjeplass ligger Geir-Ingar Mythe fra Asker og Bærum Motprsport med 24 poeng. Han kjører en Subaru Impreza.

 

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler har Olav Fredriksen fra NMK Modum & Sigdal med kartleser Ole Thomas Westby fått en solid ledelse i sin Volvo 240. To seire og en andreplass så langt i NM har gitt dem 90 poeng. På en andreplass følger Mats Peder Hvambsahl fra NMK Kongsberg med Volvo og kartleser Merethe Halland. De har 49 poeng. På en tredjeplass ligger Roger Søyland fra KNA Kongsvinger i Ford Fiesta. Sammen med kartleser Vegard Myrli står han bokført med 34 poeng.

 

Rally Sørland kan følges fra start til mål på rallyradioen som finnes på www.rallynm.no . NRK1 sender en oppsummering av NM-løpet mandag kl. 22.30.

 
NM-stillingene finnes her
https://bilsport.no/poengstilling/

Tidsskjema, startliste og live resultater under løpet: 
https://rallysorland.no/

 

Løpets base er på Mandal Bil AS, Kvitmyrvn. 47, 4516 Mandal

 

Rallyradio:

Rallyradioen sender under hele løpet: www.rallynm.no

 

NRK
NRK1 sender en oppsummering av løpet mandag kl. 22.30. Sendingen vil også kunne ses på NRK TV.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt