Håkon Sveen Frøslid tapte rally-NM i fjor da han havarerte girkassen i sin Subaru Impreza under Rally Grimstad. Når årets tredje NM-runde kjøres i og ved Grimstad kommende lørdag ønsker han revansj for det han selv omtaler som en førertabbe under fjorårets løp.

 

Målet er å ta sesongens tredje strake seier i mesterskapet og øke en allerede klar ledelse i Rally-NM Klasse 3 for eldre 4WD-biler

 

 -Rally Grimstad ble fjorårets nedtur da jeg klarte å bomgire skikkelig og ødela girkassa. Det ønsker jeg selvsagt å revansjere, og dermed legge grunnlag for å ta det NM-gullet jeg ikke klarte å ta i fjor, sier Håkon Sveen Frøslid.

23-åringen fra Torpa blir alene fra Synnfjellet Rallyteam i Rally Grimstad. Faren Geir Helge Frøslid, som kjører i klassen for de raskeste R5-bilene med en Ford Fiesta, må stå over årets fjerde NM-runde av jobbmessige årsaker.

 

 

Rally Grimstad er det eneste løpet i NM-serien som kjøres på asfalt. Dette setter spesielle krav til oppsett på bilene, med senking av understell, fjæring, støtdempere og bremser. I alt skal det kjøres ni fartsetapper i løpet, fordelt på fire forskjellige etapper.

-Det er veldig moro å kjøre på asfalt med en bil som er korrekt oppsatt for forholdene. Alt skjer fortere på asfalt, hvordan bilen styrer inn i svingene og selvsagt veigrep er totalt annerledes enn på løst underlag. Asfaltkjøring krever veldig presist sporvalg og innbremsinger basert på gode noter, og jeg tror vi har funnet et godt oppskrift for å holde et høyt tempo foran lørdagens løp sier Håkon.

 

Håkon Sveen Frøslid har vunnet begge NM-rundene som er blitt kjørt tidligere i år og leder mesterskapet 19 poeng foran Thomas Kvam. En seier i Grimstad vil kunne legge grunnlag for medalje av edleste valør, selv om det gjenstår to NM-runder, Rally Sørland som er utsatt fra tidligere dato og Rally Hedmarken som er NM-finale i midten av september.

-Jeg er veldig forsiktig med å ta seire på forskudd. Fjorårets resultat i Grimstad viser tydelig hvor raskt en ledelse kan snus til tap. Vi skal selvsagt kjøre for seier, men det vil kreve full konsentrasjon på veldig krevende veier, sier Håkon Sveen Frøslid.

 

NM-stilling Klasse 3, Nasj. 4WD:

  1. Håkon Sveen Frøslid, Subaru Impreza STI        66
  2. Thomas Kvam, Mitsubishi Evo 9                     47
  3. Geir Ingar Mythe, Subaru Impreza STI          24
  4. Martin Nygård, Subaru Impreza STI               20

Morten Gravermoen, Subaru Impreza STI       20

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt