Det ble dessverre ingen stor helg for de norske i Rally Roma di Capitale. Andreas Mikkelsen og Ola Fløene var de eneste som kom til mål.

 

Allerede før start måtte Ola Nore Jr og Jørgen Eriksen kaste inn håndkleet. En rulling på test et par dager før løpet medførte en skade på buret og dessverre ingen start.

 

Andreas Mikkelsen og Ola Fløene åpnet rallyet meget bra på de to første etappene, men på den tredje traff de noe på innsiden av veien og bilen startet å understyre. De klarte ikke å justere dette resten av dagen og etter dag 1 lå de på en 17.plass totalt i det italienske asfaltrallyet.

Idag søndag var bilen noe bedre og de klarte å klatre oppover totallisten. De endte på en åttende plass totalt noe som er en del bak det de selv ønsker.

 

Mikkelsen/Fløene

 

Ole Christian Veiby og Jonas Andersson hadde ikke kjørt asfalt på nesten ett år og slet også med understyring fra starten. Etterhvert fikk de mer kontroll over sin Hyundai i20 R5 og lå på en 12.plass etter første dag.

Allerede på søndagens første etappe kom de ut på litt grus og skled med fronten rett inn i en betongblokk. Ingen store synlige skader, men betongblokken hadde lagd hull i radiatoren og dessverre måtte de bryte der og da.

 

Oscar Solberg og Dale Furniss kjørte et meget bra løp og har virkelig tatt steg med sin Ford Fiesta Rally3. De hang mye bedre med estlenderen Ken Torn denne gangen og lå på en sikker andreplass i klassen før det ble en ulykke/avkjøring på den nest siste etappen og brutt løp.

 

Totalt i løpet ble det hjemmeseier med italieneren Giandomenico Basso.

 

Rally Roma di Capitale: Totalt

1 Basso Italia Skoda Fabia Rally2 1.54.06.6
2 Crugnola Italia Hyundai i20 R5 +35.8
3 Herczig Ungarn Skoda Fabia Rally2 +40.4
8 Mikkelsen Norge Skoda Fabia Rally2 +1.18.9
www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt