Når neste WRC-runde Rally Kroatia drar igang i slutten av april er det Andreas Mikkelsen og Mads Østberg som representerer de norske fargene.

 

Rally Kroatia er et nytt bekjentskap i WRC-sammenheng og dermed blir det interessant å se hvem som takler de kroatiske asfaltveiene best. 68 biler er påmeldt i det nye WRC-løpet.

 

I WRC2-klassen er Andreas Mikkelsen og Ola Fløene de som starter først på åpningsdagen siden de leder WRC2- klassen etter to løp. De kjører Skoda Fabia Rally2 fra Toksport.

 

Mads Østberg og Torstein Eriksen gjør sin årsdebut i WRC2 i sin Citroën C3 Rally2.

I WRC2-klassen er det kun syv biler påmeldt og de hardeste utfordrerne her blir nok russeren Nikolay Gryazin i en VW Polo R5 og  finnen Teemu Suninen i en Ford Fiesta Rally2. Suninen skal jo som bekjent veksle mellom kjøring med i WRC- og WRC2-klassen denne sesongen.

 

Kalle Rovanperä

 

I toppklassen er det WRC-leder Kalle Rovanperä som er først ut siden han har tatt teten i WRC etter to løp.

Siden det er et nytt løp for de aller fleste er det vanskelig å tippe forhåndsfavoritt, men Tänak, Neuville og Ogier vil nok som vanlig være i tetbildet.

En sterk utfordrer på asfaltveiene i Kroatia kan bli Craig Breen. Han er født og oppvokst med trange og humpete irske asfaltveier og ryktene sier at veiene i Kroatia kan sammenlignes med de irske.

 

Rally Kroatia går 22-25.april

Se mer info på: Rally Kroatia

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt