Vintersesongen i rally endte opp med å bli tidenes korteste etter at rally-NM kom igang i Norge på 80-tallet.

 

Sigdalsrally, opprinnelig utsatt fra januar på grunn av coronapandemien, skulle blitt arrangert lørdag 6.mars, men måtte avlyse løpet mandag på grunn av mildværet som har smeltet issålen på veiene. Dermed blir neste løp for Synnfjellet Rallyteam, der Håkon Sveen Frøslid startet sesongen med seier i Rally Finnskog for halvannen uke siden, Rally Sørland lørdag 1.mai.

 

 

-Med bare to løp arrangert i løpet av denne vinteren har denne vintersesongen faktisk blitt tidenes korteste. Vi fikk kjøre Lygnasprinten, som en generalprøve til NM, og altså kun Rally Finnskog med mesterskapsstatus. Det er leit for NMK Modum og Sigdal somhar jobbet knallhardt for å kjøre et utsatt rally med hele 120 deltakere, men mange plussgrader de siste dagene har rett og slett smeltet vinterføret. Det er fullt forståelig at de måtte avlyse med tanke på kostnadene for veireparasjoner som kunne påløpt om de hadde valgt å kjøre på veier med mest grusunderlag, sier Håkon Sveen Frøslid.

 

Både Håkon og faren Geir Helge Frøslid roser arrangørene som ikke har mistet motivasjonen til tross for store utfordringer med å gjennomføre løp under Corona-pandemiens strenge restriksjoner.

 

-Vi håper og tror at resten av NM-sesongen skal kunne gjennomføres under mer normale omstendigheter. Vi skjønner utfordringene som arrangørene har blitt stilt overfor, og det hadde vært veldig lett å bare gi opp med alt ekstraarbeidet de er blitt påført. Det positive må være at det synes som rallyinteressen i Norge er større enn på flere år. Hele 120 team var påmeldt til Sigdalsrally, så det er helt klart at mange er klar til å stille når sesongen fortsetter på sommerføre. Vi gleder oss til Rally Sørland, der vi skal stille maksimalt godt forberedt, sier Håkon Sveen Frøslid.

 

 

Håkon Sveen Frøslid/Jørn Listerud  i Subaru Impreza vant sin klasse overlegent i vinterens eneste NM-runde på Finnskogen. Nå ser de fram til sommersesongen som starter første helg i mai med Rally Sørland.  Foto:

 

 

NM KLASSE 3, 4WD NASJONAL:

  1. Håkon Sveen Frøslid   33  2.  Thomas Kvam 27    3.  Martin Nygård 19

NM KLASSE 1, 4WD INTERNASJONAL:

  1. Marius Aasen  33   2. Frank Tore Larsen 27  10. Geir Helge Frøslid 1

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt