Geir Helge Frøslid sikter seg inn på sitt første NM-gull når finalen i Rally-NM kjøres førstkommende lørdag. Samtidig skal sønnen Håkon Sveen Frøslid forsøke å sikre sølv eller bronse i klassen for firehjulsdrevne nasjonalbiler.

 

Aurskog/Høland Rally ligger an til å bli en sekundstrid av de sjeldne, med ti fartsetapper av sprintkarakter på superraske veier i jordbrukslandskapet syd for Bjørkelangen.

-Jeg er på en måte i forsvarsposisjon, for jeg har en ledelse i mesterskapet som gjør at jeg kan bli Norgesmester med 5.plass eller bedre. Jeg trenger dermed ikke ta full risiko, men det er heller ikke en aktuell taktikk å kjøre med halv gass. En slik taktikk kan faktisk bli mer risikofylt enn å satse med fullt fokus. Håkon derimot, er i angrepsposisjon og vil kjøre for seier og medaljeplass, sier Geir Helge Frøslid.

 

Foto: Arve Kjelbergsengen

 

Både Geir Helge og Håkon har medaljer fra før, men helgens løp kan altså gi «senior» i Synnfjellet Rallyteam hans første NM-titel. Håkon har også vært blant de raskeste i klassen gjennom sesongen i sin Subaru Impreza STi, blant annet med seier i Sigdalsrally, men brutt løp i Grimstad gjør at han ikke er med i kampen om gullet.

-Det hadde vært utrolig moro å kunne konkurrere med «faderen» om NM-gullet, men girkassehavariet i Grimstad hadde jeg skylda for selv, og dermed må jeg kjempe om sølv eller bronse. Jeg trenger minst en konkurrent mellom meg og Brynildsen, som ligger på 3.plass før finalen, for å kunne ta bronsen. Jeg kommer til å satse for fullt og bevisst ikke telle poeng eller kjøre taktisk underveis, for det har jeg erfart en gang tidligere kan medføre et uheldig resultat, sier Håkon.

 

Aurskog/Høland Rally har et kompakt format med fem korte fartsetapper som kjøres to ganger hver. Totalt er det 48 km med fartsetapper i et løp der det potensielt kan skille bare tidels sekunder mellom de beste på hver fartsetappe. I tillegg er det ikke anledning til service på bilene underveis, og dette er også et moment som kan bli avgjørende.

-Det blir veldig hektisk, men dermed også krevende, fordi hver enkelt fartsetappe blir som en sprint, der hver eneste sving kommer til å telle. Heldigvis er veiene ikke spesielt røffe, og dermed vurderer vi også at det ikke er nødvendig å ta med to reservehjul. Med tanke på løpets format er det ingen fordel å kjøre med ekstra vekt i bilen, sier Håkon Sveen Frøslid.

 

Aurskog/Høland Rally blir årets femte NM-runde, i en sesong der smittevernregler har gjort det til en krevende øvelse å arrangere rally.

-To løp er blitt avlyst, men lenge så det ut som om mesteparten av sesongen ville ryke. Vi er imponert over og takknemlig for at arrangørklubbene har klart å finne løsninger sammen med lokale helsemyndigheter, og faktisk klart å gjennomføre et så nær fullt NM under strenge bestemmelser og med god kontroll. NM-sesongen i rally 2020 kommer til å gå over i historien som en av de mest spesielle, men vel og merke med veldig positivt fortegn takket være arrangørene og alle de involverte, sier Geir Helge Frøslid.

 

Aurskog/Høland Rally starter fra Bjørkelangen Rådhus kl. 12.00 på lørdag og første bil er beregnet i mål ved Rådhuset allerede kl. 16.24.  

 

NM-STILLING ETTER FIRE RUNDER:

1.       Geir Helge Frøslid           98

2.       Martin Nygård                 75

3.       Stein Erik Brynildsen       71

4.       Håkon Sveen Frøslid        61

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt