I forbindelse med 50-årsfeiringen til Asker og Bærum Motorsport (ABMO) var klubben igang med planleggingen av jubileumsarrangement i form av et sprintrally/Rallyshow i Slemmestad 30.mai. Dette ble på et senere tidspunkt utsatt med ny arrangementsdato 15.august. Med basis i gjeldende restriksjoner og smittevernregler vedrørende corona-pandemien har Asker og Bærum Motorsport nå besluttet å avlyse arrangementet.

 

 -Vi har lenge håpet at vi skulle slippe å bite i det sure eplet, men må nå innse at Rallyshowet er umulig å arrangere innenfor gjeldende smittevernregler. Arrangementet skulle foregå på et kompakt område i gamle Slemmestad sentrum, og tidligere erfaring med tilsvarende type arrangement i Bærum tilsier at dette publikumsmessig ville bli så attraktivt at vi ikke ville finne løsninger på å håndtere det forsvarlig innenfor de restriksjoner som gjelder for idretts- og kulturarrangement, sier John-Erik Nilsen i ABMO`s arrangementskomitè.

 

Foto: Motivated Photography

 

Norges Bilsportforbund annonserte tidligere denne uken at NM-runden Rally Grimstad skal kjøres 22.august, med da uten egen publikumsetappe som ifjor samlet flere tusen tilskuere, samt seremoniell start i Grimstad sentrum der det også møtte fram masser av folk.

 

-Rally Grimstad er et løp med en helt annen karakter og ikke minst med flere fartsetapper der publikum vil bli spredt over et stort geografisk område. Vi kunne sikkert benyttet de samme smitteverntiltak som Grimstad rent administrativt for løpets deltakere og funksjonærer, men vi klarer ikke å lukke vårt løpsområde «hermetisk» for tilskuere, og dermed må vi ta den eneste ansvarlige beslutningen som altså er å avlyse, sier John-Erik Nilsen.

 

I likhet med andre klubber og foreninger som jubilerer i 2020, men som får sine jubileumsplaner skrinlagt av corona, tenker Asker og Bærum Motorsport framover mot en forsinket feiring neste år.

 

Nå planlegges feiring av «50+1 jubileum» med et Rallyshow i Slemmestad i mai 2021.

 

-Vi har fått så mange positive tilbakemeldinger på våre planer lokalt i Slemmestad at vi ikke forkaster prosjektet, men jobber videre for et senere arrangement. Vi håper å kunne videreføre et allerede etablert samarbeid med Slemmestad IF, grunneierne Slemmestad utvikling og Slemmestad Brygge, puben The Pipe og en rekke andre aktører innen næringsliv og kultur, som alle har sett fram til at dette arrangementet virkelig skulle bli et motorshow med liv og leven i bygda deres. Vi kommer sterkt tilbake i 2021, lover John-Erik Nilsen i Asker og Bærum Motorsport.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt