Når fem av seks løp i det populære Solberg World Cup er kjørt ligger det an til at det blir en tett fight om førsteplassen når mesterskapet avsluttes med Rally Powys i Wales.

 

Det var tsjekkeren Lukas Mateja som åpnet med å vinne det første løpet i Monte-Carlo. Han har senere vunnet ett løp til , men svenske Robin Olsson har virkelig fått det til å stemme i Dirt Rally-kjøringen sin og vunnet tre av løpene.

Totalt så er det nå over 16 000 fra hele verden som har kjørt ett eller flere løp i denne cupen på Dirt Rally

 

Olsson leder nå med 25 793 poeng, men det er kun 297 poeng foran tsjekkeren så alt kan skje i siste runden som skal kjøres i Wales og har avsluttende dag 14.juni.

 

Disse to skal allikevel ikke være sikre på seieren for rett bak disse på tredjeplass ligger Andritiana Mathieu fra det afrikanske landet Madagaskar med 24518 poeng. Kun 41 poeng bak han igjen ligger franskmannen Jonathan Schaeffer. Regn med at disse to også ønsker å vinne mesterskapet totalt.

 

Oliver Solberg som kjører med norsk flagg i denne cupen ligger på 20.plass totalt, men etter hva man kan se så er det det Bjørn Hagen som ligger på 17.plass totalt som er beste norske før siste runden.

 

Petter Solberg har hatt et par avkjøringer og brutte løp og ligger lenger nede på listen.

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt