Det var Numedalsrally som tradisjonelt avsluttet vintersesongen i Rally NM. Anders Grøndal og kartleser Marius Fuglerud stilte som vanlig i sin Ford Fiesta MK2 R5 Valvoline.Men teamet hadde store problemer i dagene før start da motoren i bilen ikke fungerte som den skulle. Teamet prøvde desperat å få lånt en motor fra M Sport i England, men de hadde ingen motor å sende. Teamet måtte endre bensinmerke og mappe motoren snilt. Så målsettingen gikk fra og sloss om seier til å berge flest mulige NM poeng.

 Allikevel åpnet det bra på ss1 og gutta var bare et fattig tidel bak Ole Chr Veiby, men Smådøla opp til snaufjellet ble tung. De to neste prøvene gikk greit og det ble også en bestetid delt med Veiby.

Det var helt spesielle værforhold og ss 8 Smådøla ned måtte avlyses da det var kolonnekjøring oppe på fjellet. Men bra jobbet av arrangøren som gjennomførte løpet på gode veier. Det var hele 120 biler til start.

Gutta endte på en grei 3.plass og sikret seg derfor en god NM ledelse. Numedalsrally ble vunnet av Ole Chr Veiby foran Frank Tore Larsen.

NM STILLINGEN ETTER VINTERSESONGEN

1. Anders Grøndal / Marius Fuglerud - Ford Fiesta R5 MK2 Valvoline
2. Trond Sveinsvoll / Jørgen Nordhagen - Citroen C3 R5
3. Ole Chr Veiby / Jonas Andersson - Hyundai i20 R5
3. Mads Østberg / Torstein Eriksen - Citroën C3 R5
5. Frank Tore Larsen / Morten Abrahamsen/ Torstein Eriksen Ford Fiesta R5

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt