Til helgen går sesongens nest siste rally i det spanske asfaltmesterskapet. Lyseng og Iversen stiller til start i Rallye La Nucia.

 

Utenom VM og EM-løp så er det ikke så ofte det stiller norske løpsbiler til start i spanske rally. Til helgen går det nest siste løpet i det spanske asfaltmesterskapet denne sesongen og Trond Lyseng og Pål Iversen er klare for å matche spanjolene i Rallye La Nucia.

 

Lyseng/Iversen. BMW M3

 

Løpet går i fjelltraktene bare noen få kilometer fra kjente steder på Costa Blanca-kysten som Benidorm og Altea. Trond Lyseng og Pål Iversen stiller med en ex-Valter Jensen BMW M3. Bilen har vært på vei nedover Europa de siste dagene og ankommer tettstedet La Nucia tirsdag.

 

Løpet har base ved denne landsbyen og hele 84 biler stiller til start. I tillegg er det en egen regularity-klasse med 9 biler på start.

 

Lyseng/Iversen. BMW M3

 

På førstkommende fredag kveld blir det en superspesial på en GoKart-bane før det braker løs i de spanske fjellene på lørdag. Da venter det 10 krevende asfaltetapper på Lyseng og Iversen. Fartsetappene i dette området er veldig krevende med utallige svinger og utfordrende topografi med krappe stigninger opp og ned åskammer og fjellsider. Her kan man garantert love at man blir svett under hjelmen.

 

De spanske nasjonale toppførerne er også på plass. Det er ni R5-biler påmeldt og hjemmefavoritten Miguel Fuster som bor i dette området vil nok prøve å sette de andre på plass med sin Ford Fiesta R5. Han ble forøvrig spansk asfaltmester i 2018.

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt