Etter å ha ledet etter første dag ble det dessverre en del småproblemer i dag lørdag. Allikevel ble det en andreplass for Anders Grøndal og Marius Fuglerud. Kun to andre norske biler kom til mål.

 

Anders Grøndal hadde en liten ledelse etter første dag med sin Ford Fiesta R5. Allerede på dagens andre etappe ble det en snurring og da føyk raskt tyskeren Kreim forbi. 

Etter dette ble det litt problemer med motoren og med diffene noe som gjorde at tyskeren bare økte forspranget sitt og tok førsteplassen. Anders og Marius fullførte allikevel inn til en sterk andreplass totalt.

 

 

Blant R2-bilene lå Ola Nore og Veronica Engan på andreplass i klassen etter fredagens kjøring. I sin Opel Adam R2 kjørte de fort idag også, men et drivakselbrudd ødela mye og med en tidsstraff på 90 sekunder så var det allikevel sterkt å kjøre inn til tredjeplass i klassen.

 

 

Siste norske bil som kom til mål var Jacob Lyseng og Kjell Pettersen. Med sin Ford Fiesta R2T lå de på sjetteplass i klassen etter første dag, men de avanserte opp til fjerdeplass totalt i klassen etter lørdagens kjøring og dette til tross for en bremseslange som røyk.

 

Det ble dessverre en del som måtte bryte. Bjørn Bækkevold og Helen Lund fikk allerede igår problemer med bremsene da en stein hadde kommet seg inn i bremserøret. De fikk fikset dette, men idag ble det på nytt bremseproblemer og de måtte bryte etter ss7. De lå da på en åttendeplass i klassen.

 

Arnt Gustav Olsen og Ola Fløene kjørte sterkt på ss1 igår, men måtte allerede bryte på ss2 igår på grunn av bremseproblemer på sin Ford Fiesta R5. De startet på nytt idag etter superrallyreglementet og hadde mange gode tider, blant annet en syvendeplass totalt på ss7. Dessverre ble det brutt løp på ss8 da clutchen ga opp.

 

 

Ifjor kom Rune Kittelsen 500meter på ss1. I år fikk de også  problemer allerede på ss1 og masse tapt tid, det samme skjedde på ss2 og de brøt og kjørte ikke på nytt lørdag.

 

Even Moan og Glenn Bjørnrud kom dessverre ikke til start. De kom igjennom teknisk kontroll, men en liten test i etterkant av dette førte til at motoren spyttet både olje og vann og med et motorras ble det så klart ikke noe start.

 

Lausitz Rallye: Totalt

1 Kreim Tyskland Skoda Fabia R5 1.36.10.4
2 Grøndal/Fuglerud Norge Ford Fiesta R5 +1.18.7
3 Vorobjovs Latvia Mitsubishi Lancer Evo8 +4.43.1
13 Nore/Engan Norge Opel Adam R2 +15.17.6
17 Lyseng/Pettersen Norge Ford Fiesta R2T +19.55.0
-- Bækkevold/Lund Norge Mitsubishi Lancer Evo9 Brøt
-- Olsen/Fløene Norge Ford Fiesta R5 Brøt
-- Kittelsen/Kittelsen Norge Volvo 940 Brøt
-- Moan/Bjørnrud Norge Mitsubishi Lancer Evo7 Startet ikke

 

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt