Andreas Mikkelsen og Anders Jæger tok andreplassen i Rallylegend 2019 mens Torstein Eriksen og hans danske sjåfør Brian Madsen sørget for tredjeplassen i det populære rallyet i San Marino.

 

Mikkelsen/Jæger

 

Rallylegend har vært eneste år et startfelt de fleste arrangører kan være misunnelige på. I tillegg til at det er alt mulig av løpsbiler fra tidshistoriske til det aller nyeste og grommeste nå i 2019 så stiller det også både gamle og nåværende toppførere og co-drivere.

 

I WRC-klassen stilte denne gangen Thierry Neuville med den utgaven av Hyundai i20 WRC han bruker i årets WRC-serie.  Han var så klart overlegen med denne bilen og vant alle asfaltetappene utenom den siste der han showet litt, men hadde så mye å gå på at seieren ikke var truet.

 

En like suveren andreplass tok Andreas Mikkelsen og Anders Jæger. De stilte til start i en Hyundai i20 WRC 2016 modell. Det vil si den forrige generasjons WRC-biler. De tok andreplass på alle etappene utenom den siste der også de showet litt for publikum, men andreplassen var tidsmessig aldri truet.

 

Madsen/Eriksen

 

Bak disse to stjernene var det derimot litt mer fight om hvem som skulle ta tredjeplassen. Torstein Eriksen som car co-driver for danske Brian Madsen i en Peugeot 206 WRC fikk det ikke helt til å stemme i mørket fredag kveld og var helt nede på åttendeplass totalt. På lørdag derimot avanserte de helt opp til tredjeplass totalt og denne plassen holdt også hele søndagen og tok siste pallplassen.

 

Rallylegend 2019: Totalt, WRC

1 Neuville/Gilsoul Belgia Hyundai i20 WRC2019 52.17.9
2 Mikkelsen/Jæger Norge Hyundai i20 WRC2016 +1.51.2
3 Madsen/Eriksen Danmark/Norge Peugeot 206 WRC +4.46.6
www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt