Det var en spent Anders Grøndal som sammen med kartleser Marius Fuglerud stilte til start i NM finalen Rally Hedemarken i sin Ford Fiesta R5 MK2 Valvoline.

 

En årsak til ekstra spenning er at det i fjorårets NM finale på Rally Hedemarken var at Anders dro av skikkelig og totalvraket bilen. Takket være den ekstreme sikkerheten i rallybiler gikk det bra både for kartleser Roger Eilertsen og Anders. En annen årsak var at teamets nye rallybil skulle teste seg mot både NM eliten og en av de beste i Rally VM i WRC2.

 

Anders visste at muligheten til NM gull var at NM leder Ole Christian Veiby måtte få problemer pluss at han selv måtte vinne. Etter de tre første fartsetappene og inntil første service var det nettopp NM leder Veiby som ledet foran Anders og Frank Tore Larsen. Disse tre la resten av feltet bak seg med god margin. På den femte prøven kjørte Anders og Marius bra og var bare to tiendeler bak Veiby og begynte å få en luke bakover til Larsen. Men så på den sjette prøvene så kjørte gutta ganske enkelt for sakte og det ble plutselig kamp om annenplassen. Anders og Marius slo da umiddelbart til bak og vant den syvende etappen foran Veiby.

 

Foto: roarspho2

 

Det ble stor spenning foran de fire siste etappene. På den lange åttende etappen fikk Anders og Marius store problemer med støvet etter Veiby og noen ganger kjørte de inn i en "vegg" med støv og må av gassen. Larsen var smart og fikk ordnet to minutter startintervall og slapp støvproblemer. Han tok da inn 2,5 sekunder og var bare 0,5 sekund bak sammenlagt. Anders og Marius slo tilbake på neste prøve og vant den foran Veiby og Larsen. På prøve ti som gutta kjørte svakt på første gang beviste de andre gangen da de kjørte ned tiden med over 10  sekunder. Dette til tross for en stor notefeil da Anders oppfattet feil note fra Marius. Men det gikk greit selv om Larsen igjen tok innpå.

 

Før den siste etappen var det 0.6 sekund og i mål ble det 0.5 sekunder så det var spenning om andreplassen fra start til mål. Veiby vant med 23.7 sekunder foran Anders.

 

Det som er skuffende for teamet er at den nye bilen ikke er raskere en den vi Fiesta EVO MK1 vi hadde. Det ser vi på videoer fra fjorårets løp. Så det er mye å jobbe med. Oppsett og alt klarer vi mye selv, men bilen har en helt spesiell utveksling som gjør at 4 laveste girene kommer svært tett så må femte giret ha et altfor langt arbeidsområde. Dette fungerer bra på svingete veien, men svært dårlig på raske Rally Hedemarken.

 

Grøndal Bilbutikken hadde også med vår Fiesta R5 MK1 i Rally Hedemarken med rutinerte Trond Sveinsvoll bak rattet og VM kartleser Ola Fløene i sidestolen. De imponerte i Trond`s først løp i R5 bil og kjørte inn til en fantastisk 5 plass totalt i løpet. Også unge Jacob Lyseng stilte med ny Fiesta R2 levert av Grøndal Bilbutikken, men etter flott debut i Rally Tron ble det dessverre rulling for Jacob i sitt første løp med førerkort. Godt at pappa Trond Lyseng får litt å sysle med utover høsten.

 

Igjen et topp arrangement i strålende vær av NMK Hamar.  Vi takker vårt service team for topp innsats i 2019.

 

RALLY HEDEMARKEN TOPP 10

 

 1. Ole Christian Veiby / Jonas Andersson - VW Polo R5 2
 2. Anders Grøndal / Marius Fuglerud - Ford Fiesta R5 MK2 Valvoline
 3. Frank Tore Larsen / Torstein Eriksen - Ford Fiesta R5
 4. Kenneth Johnsrød / Dyre Erling Fredriksen - Ford Fiesta R5
 5. Trond Sveinsvoll / Ola Fløene - Ford Fiesta R5 Valvoline
 6. Andreas Wiik / Tormod Kvisler - MINI Cooper WRC
 7. Geir Helge Frøslid / Øyvind Beckstrøm - Subaru WRX Sti
 8. Stian Brøderud / Mads Ola Stensbøl - Skoda Fabia R5
 9. Oddbjørn Røed / Haakon Sande - Ford Fiesta R5
 10. Roger Rustand / Anita Hvambsahl - Ford Fiesta R5 MK2

 

RALLY NM 2019 Klasse 1 Nyere 4 WD - TOPP 10

 

 1. Ole Christian Veiby - VW Polo R5
 2. Anders Grøndal / Marius Fuglerud - Ford Fiesta R5 MK2 Valvoline
 3. Frank Tore Larsen - Ford Fiesta R5
 4. Kenneth Johnsrød / Dyre Erling Fredriksen - Ford Fiesta R5
 5. Håkon Sveen Frøslid / Jørn Listerud (6)- Subaru WRX Sti
 6. Henning Solberg - Skoda Fabia R5
 7. Stian Brøderud - Skoda Fabia R5
 8. Roger Rustand / Kristian Dokken Lauvlid (4) Ford Fiesta R5 MK2
 9. Mads Østberg - Citroën C3 R5
 10. Søren Snartemo - Skoda Fabia R5

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt