Rally Grimstad tar lørdag morgen hull på 2019-versjonen av den historiske begivenheten med NM-rally. På lokale veier er et rekordstort antall deltagere klare til å gi tusenvis av gjester og publikum forrykende underholdning.

 

Hele norgeseliten i R5 biler med Ole Christian Veiby i VW Polo GTI R5 og Anders Grøndal i Ford Fiesta R5 i tet. Veiby og Grøndal ligger på henholdsvis første og andre plass i NM sammendraget etter at 4 NM løp er kjørt i 2019. Grøndal har så langt tatt 15 NM-gull i rally og bakkeløp og er fortsatt med i toppen og en av favorittene i årets KNA Sommer Rally Grimstad.

 

Frank Tore Larsen

 

Fjorårsvinneren i Rally Grimstad Frank Tore Larsen som ligger på tredje plass i NM sammendraget så langt er nok også klar til å forsvare seieren fra rally Grimstad i fjor.

 

Den Grimstad-baserte KNA-føreren Rune Danneborg er spent foran løpet med helt ny bil. En Ford Fiesta WRC 16 er hentet hjem til Norge fra ikke ukjente Ott Tanak som leder årets VM. Bilen har vunnet 12 strekkeseire i VM og er nok lørdagens mest avanserte bil til start.

 

På serviceplassen i Grooseveien 36 vil det fra fredag ettermiddag foregå hektisk aktivitet frem til starten  lørdag morgen på torvet i Grimstad.

Arrangøren KNA Aust Agder introduserer i år Rallypass til kr 50 som en måte å heve standarden på publikumsplassene og få inn litt penger fra alle som ser på løpet.

-Vi har jobbet med publikumsopplevelsen, og med Rallypass kan vi tilby sikre publikumsområder som gjør det enkelt for alle som vil se rally, sier Kjetil Faye Lund presseansvarlig i KNA Rally Grimstad.

 

Ole C Veiby

 

Pengene fra Rally Passene brukes til å etablere sikre publikumsplasser med kiosksalg, resultatservice, shuttlebusser til/fra Grimstad sentrum og toaletter. Til sammen får publikum en bra pakke for denne femti-lappen i støtte til arrangementet.

 

Grimstad kommune er imøtekommende og tilrettelegger for at vi kan benytte torvet til start og mål, inkludert storskjerm og direkte sending på VGTV til motorsportinteresserte i hele landet.

 

En fantastisk gjeng av funksjonærer og frivillige bidrar slik at alle operative oppgaver skal bli løst og gå som smurt. Alle de 350 frivillige som er i sving på løpsdagen sørger for at alle funksjoner og oppgaver blir løst på en god måte. I fjor var det over 5.000 tilskuere ute i løypene og er vi heldige med været kan årets løp overgå dette med god margin.

 

Det er lagt ned betydelig innsats i å informere fastboende om trafikkstenging og veisperringer lørdag. Røde Kors er leid inn og vil ta førsteinnsats på etappene ved behov.

 

Et billøp av denne karakteren med stengte veier, griper inn i livet til mange fastboende. Vi har valgt å informere godt, ha god dialog og være fleksible om noen har spesielle behov.

 

Det store deltagerantallet er igjen ny rekord for det Grimstad-baserte asfaltrally, og vi håper at fredagens show og lørdagens løp vil være til stor underholdning for publikum.

 

Arrangøren har også gjort løpet til et event der det ikke  bare er selve rallykjøringen som er ingrediensen, men  også aktiviteter som gjør det hele også attraktivt for  sponsorer. JM Auto i Arendal som nylig ble overtatt  av Autostrada Gruppen er årets hovedsponsor.

 

Værutsikten lover lett overskyet vær over Grimstad hele weekenden, der programmet begynner fredag kveld kl 19 på torvet og starten på løpet fyrer av lørdag morgen kl 08.30 med siste bil i mål kl 19.00 tilbake torvet. Alle er velkomne til en gøyal premieutdeling på Apotekergården ca. kl. 20.00.

 

KNA Sommer rally Grimstad er et asfaltrally med NM status.

Løpet har 9 fartsetapper på til sammen ca. 72 km.

www.rallygrimstad.no

 

Kart av løypene: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1gbNm0q7rWcPbsswBUW1udj0wsxDaBKHS&usp=sharing

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt