StianMotorsport

Til helgens Finnskog Rally stiller det utlendinger i alle klasser. Faren er også stor for at klasseseirene kan forsvinne utenlands i mange av dem.

I klasse A8 har vi en stor norsk favoritt, det skal mye til for at noen skal kunne tukte Henning Solberg og hans Toyota Corolla WRC. En som kan gi Henning konkuranse må i så fall være Kristian Kolberg i sin nye Hyundai Accent WRC

I klasse N4 har man også en like stor favoritt, men denne gangen en svenske, nemlig Stig-Olov Walfridsson i en mitsubishi EVO6. De som kan gi Stig-Olov konkuranse kan være Bruno Arntsen, Stian Engh og en svenske til, nemlig Oscar Svedlund. Alle i Mitsubishi EVO6. Vi skal heller ikke se bort fra de andre norske, dette er en hard og tøff klasse.

Klasse A7 har også sin favoritt fra Sverige. Per Johansson kommer igjen til start med sin SAAB 93 Kit Car. Så her skal Eivend Steffensen og de andre i klassen få noe å bryne seg på. I denne klassen kommer det enda en heftig bil, en Peugeot 306 Maxi. Denne bilen blir rattet av danske Hans Brink, en annen ting er hvor vant han er med å kjøre på snø.

Klasse A6 har så langt i år vært dominert av Lars Brænna og hans Peugeot 106 GTI. I denne klassen kommer det atter en svensk favoritt, nemlig Gert Blomquist i en heftig Peugeot 106 Maxi Kit Car.

I den største klassen i den internasjonale delen av Rally Finnskogen dukker det atter opp en svensk forhånds-favoritt. Her stiller Jonas Kruse opp med en Renault Clio Sport. Men her kommer også 2 svensker til som kjører fort, det er P.G.Andersson i en Seat Ibiza og Billy Johansson i en Renault Clio Sport. Så her skal Henning Nyberg, Tommy Slåstad og Thomas Myhre Hansen som igjen har funnet fram kjørehanskene, Thomas kjører en Peugeot 306.Også de andre norske i klassen skal få litt å jobbe mot.

I den minste klassen i Inf. Rally Finnskog er det kun 1 deltager, her kommer danske Henrik Munk Hansen med en Peugeot 106 Rallye. Henrik vant i 2000-sesongen West Euro Cup med sin Peugeot.

I den nasjonale delen av løpet vil kampen om seiren stå mellom norske førere.
I klasse 10 og 11 vil nok kampen om den gjeveste plassen stå mellom mange førere. Du har Jørn Moen, R.V.Furuseth, Lars Morten Berntsen og Hugo Haverstad.Vi må for all del ikke glemme de lokale førerne med NM-lederen Hans Martin Fjellbu, Fosseidengen og Jo Inge Bakken i føringen.
Vi får også ett aldri så lite comeback til helgen, den gamle storkjøreren Rolf Ingar Schau i en Ford Escort RS2000.

norgescup-klassen, klasse 12 er det ikke så lett å plukke ut noen store favoritter, men Sivert Johansen i sin Opel Kadett GSI, Tapio Mäensivu i Camilla Antonsens gamle bil og mange av de lokale sjåførene vil helt sikkert kjøre fort.

I Volvo Orginal skal det også bli en hard kamp, her kommer det en hel masse svensker som er ute etter å ta skalpen på de norske gutta.

At det skal bli hardt om plassene til helgen fins det i alle fall ingen tvil om. Vil på det stærkeste annbefale dere å ta en tur ut på skogen.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt