De norske markerte seg på rallykartet under helgens Rally Estland med fine resultater og spektakulær kjøring.

 

Først må nevnes Oliver Solberg. Med sin VW Polo R5 tok han ledelsen i R5-klassen allerede fra start og med rask og fornuftig kjøring gjennom hele løpet tok han og co-driver Aaron Johnston seieren i R5-klassen med stor margin. Totalt endte de på en syvendeplass.

 

Solberg/Johnston

 

Andreas Mikkelsen tok dette løpet som trening foran Rally Finland, men med sin Hyundai i20 WRC gjennomførte han og Anders Jæger prikkfritt og tok andreplassen totalt.

 

Kenneth Johnsrød imponerte også. I et startfelt med bare proffer i toppen kjørte han og Dyre Erling Fredriksen fornuftig fra start i sin Ford Fiesta R5. Det ble en en liten avkjøring på lørdag, men den store dramatikken lagde de på søndag.

 

Johnsrød/Fredriksen med millimeterflaks.

 

På søndagens aller første etappe hadde de en notefeil der det skulle vært en 1'-er sving, men Kenneth og Dyre hadde en 3'-er og det medførte at de kom altfor fort inn. Bilen gikk helt opp på siden på vei til å rulle, skrapte på forfangeren på vei rundt, men med et under dreide bilen tilbake og landet på alle fire. de tapte ca 5 minutter på denne avkjøringen, men fortsatte ut dagen og satte gode tider på de siste etappene.

 

Totalt var det ingen som kunne gjøre noe med hjemmefører Ott Tänak i sin Toyota Yaris WRC. Han valgte selv å kjøre først og spore rett og slett for å trene på dette før Rally Finland der han skal være førstemann i løypa første dagen og vant til slutt med over minuttet i margin til Mikkelsen.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt