Alle de norske har gjort det bra første dag i Estland, men mest imponerende er det av Oliver Solberg som leder R5-klassen.

 

Solberg/Johnston

 

Med et meget sterkt startfelt med verdensstjerner på plass har nok Andreas Mikkelsen og Anders Jäger tatt løpet mest som test, men de setter allikevel gode tider og er på andreplass totalt bak hjemmefører Ott Tänak.

 

I R5-klassen har det vært storkjøring av Oliver Solberg som leder klassen med stor margin etter første dag og tidsmessig er han ikke langt bak WRC-bilene. Det er kun russeren Gryazin som har hatt samme tempo som Oliver og de to ville nok ligget tett om ikke Gryazin måtte stoppe og skifte et punktert hjul på ss1.

 

Kenneth Johnsrød har hatt en fantastisk dag på raske uvante veier med mange hopp over krøn og veldig ulikt norske grusveier. Det har vært en liten avkjøring uten noen dramatiske konsekvenser idag og han og Dyre Erling Fredriksen har utover dagen nærmet seg de beste pr kilometer i klassen på siste loopen. De ligger på niendeplass i klassen og 17.plass totalt. Antakelig best av de  som kun er rene "amatører" .

 

Imorgen søndag venter ytterligere seks fartsetapper.

 

Rally Estland: Totalt etter dag1(ss9)

1 Tänak Estland Toyota Yaris WRC 47.45.8
2 Mikkelsen Norge Hyundai i20 WRC +33.4
3 Lappi Finland Citroën C3 WRC +46.3
6 Solberg Norge VW Polo R5 +2.09.3
17 Johnsrød Norge Ford Fiesta R5 +5.56.1
www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt