Toyota satser alt for å produsere en japansk WRC-fører. Allerede nå etter sommeren skal Takamoto Katsuta få sjansen i en Toyota Yaris WRC i både Rally Tyskland og Rally Spania.

 

Katsuta har allerede mye erfaring fra ulike WRC-løp etter å ha kjørt i WRC2-klassen med en Ford Fiesta R5 et par sesonger. Mest oppmerksomhet fikk han da han ifjor vant WRC2-klassen under Rally Sweden/Norway. I 2019-sesongen har han også vunnet denne klassen i Rally Chile.

 

Katsuta

 

Den japanske bilgiganten Toyota har i lang tid ønsket at en nasjonal japansk fører skal etablere seg i verdenstoppen i rally. Etter nå å ha vært under Tommi Mäkinens vinger og hans opplæringsprogram et par sesonger skal han nå endelig få sjansen med en fullblods Toyota Yaris WRC i WRC-løp. Det blir litt av en debut da han uten særlig erfaring med Rally Tyskland skal kjøre på de krevende tyske asfaltveiene for å bygge erfaring. Ikke mye lettere blir det da han skal kjøre Rally Spania litt senere i høst på vekslende asfalt- og grusveier.

 

Nå har allerede Katsuta kjørt to løp i Finland med en Yaris WRC så han har allerede opparbeidet noe erfaring med bilen. Han vant Itäralli på snø i mars og tok også seieren i Riihimäki Rally på grus nå i mai.

 

Antakelig så er det nok ingen mål om å fighte blant de beste og etablerte WRC-førerne her, men rett og slett danne så mye erfaring som mulig.

 

Japan og Asia ønsker å ha en toppfører i rallysirkuset!

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt